onsdag 1 september 2010

Tre lila och en vit:)

Nu börjar den höga astern att blomma, den är minst 140 cm hög. Jag har inget namn på den men den kommer också från Brita (min förra granne) Den är så sen i blomningen ibland att vissa år hinner frosten ta den innan den blommar. Men i år kommer jag att kunna plocka in buketter:)
Buketter blir det också av Chelone obliqua (Sköldpaddsört) en mycket trevlig snittblomma.
Denna lilla näva som så vackert blev genomlyst av solen är en Geranium hybrid som heter 'Sweet Heidy'
Denna Sorbus kohneana (pärlrönn) Har på denna platsen (antagligen mycket sol) fått ett nästan svart bladverk och det är så snyggt mot de pärlvita bären.

6 kommentarer:

 1. Hur är växtsättet på din Sorbus kohneana?? jag har haft den förr men gillade inte riktigt dens veka växtsätt, tyckte den bara låg ner.tänkte om det fanna olika kloner och om det finns någon som är bättre.
  Ha det gott ,Berit

  SvaraRadera
 2. Här hos oss är den ena säkert 2-3 meter hög och den har jag format genom att försöka att ta bort en del stammar och rikta den med stödstolpar (Blåsigt läge) Den andra (bloggbilden) är kanske 1 - 1.5 meter och buskigare men den kommer jag att gå lös på nästa år tror jag;) Kanske det finns olika kloner som du säger eller också blir den så vek i högre zoner.

  SvaraRadera
 3. ooh, pärlrönnen är så fin. Sådan har jag aldrig sett!! Hälsn mimi

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder! Sorbus kohneana har jag sått i år, så det tar väl lite tid innan det blivit en buske. Sköldpaddsörten blommar här också nu.
  Ha det riktigt gott!
  Christina

  SvaraRadera
 5. Rönnen var ju supersnygg.Får kanske investera i en sådan.Astern som du har,är det en gammal växt?? Om så är fallet kallar vi den för Luktaster.Den har en säskild doft.
  Gun

  SvaraRadera
 6. Nämen hej, du har också just gjort ett inlägg om sköldpaddsört! Det är den verkligen värd...
  Jag gillar din rönn , den har ju också sin storhetstid just nu.

  SvaraRadera