torsdag 2 september 2010

Påverkad!

Måste erkänna att exponering på rätt sätt påverkar försäljningen enormt!! Har visserligen varit förtjust i Echinacea tidigare men i år har jag nog påverkats mer än jag trodde. Har nämligen köpt närmare 10 nya namnsorter på kort tid;)) Så jag måste nog krypa till korset och erkänna att även jag är påverkbar även om jag alltid påstått motsatsen:)) Detta är Echinacea 'Sunrise' .

Jag stod och valde mellan denna E. 'Harvest Moon' och den föregående men att välja är inte min starka sida. Känner mig lite som Gösta Ekman i sketchen "Aftonbladet eller Expressen" Det blev naturligtvis båda:))
Det växer så det knakar i rabatterna denna Hosta 'Sum and Substance' var vi tvungna att flytta i år. Om ni klickar upp bilden kanske ni kan se att bakom till vänster står en Rhododendron som höll på att bli kvävd. Hostan blev delad i 12 st stora plantor, har 2 st plantor till i trädgården så det var lika bra att kruka upp dessa:) Två gigantiska hostor till har grävts upp och flyttats så nu får jag plats med fler plantor tex. Echinacea:))
Så här blev det när 'Sum and Substance' kom bort, massa plats till annat kul:)
Framför denna Actaea pachypoda (Vit Trolldruva) planterade jag en vit Echinacea 'Avalanche'

8 kommentarer:

 1. Visst blir man riktigt mycket påverkad :-) Men gör de det på fel sätt kan man göra precis tvärt om :-) :-)

  Härliga bilder!
  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 2. Härligt ,i min kommande trädgård vill jag också ha Echinasea av olika sort och färg. Funderar starkt på om man skulle dela och kruka upp en del av det min nuvarande trädgård har att erbjuda. Alla plantor behöver delas istort sett. Men frågan är vart man ska förvara alla krukor om det blir många? Hmm...

  SvaraRadera
 3. Ja, visst blir man påverkad. Jag stod också med ett antal vita echineor i handen igår. En kom även fram till kassan, men då lappen fattades och det oturligt nog var kö bakom mig, så lämnade jag den där med ett visst vemod.
  Trevligt med utrymme för nya intressanta växter. Själv står jag och gräver min nygrävda rabatt ännu större för tillfället. Besöket på handelsträdgården gav mersmak :) Hälsn mimi

  SvaraRadera
 4. Det är så skönt med likasinnade. Själv kom jag ju hem efter helgen med sju nya Echinacea..... Jag funderar ofta hur det skulle vara om man var lite måttlig någon gång. :) Ha det bra. // Kerstin

  SvaraRadera
 5. Vilken plats det blev när den kom bort.
  Mariana

  SvaraRadera
 6. Omflyttningar är kul eftersom det då får plats en massa nytt. Jag bara längtar tills jag får en heldag i trädgården och kan börja gräva upp (=plantera nytt). Det lär blir en massa rudbeckior här också för de är helt enkelt underbara!
  Eva

  SvaraRadera
 7. Ja, som du såg hos mig hör Echinacea absolut till mina favoriter. De är visserligen ganska dyra men lätta att så, så det kommer att bli fler sorter här också.
  Så fort jag får en heldag med fint väder ska det grävas och flyttas en massa hos mig också, för nu har jag mycket som ska ner innan vintern! =)
  Ha det gott
  Kram Helen

  SvaraRadera
 8. Jag ska iväg och bli påverkad imorgon. Tjoho! :)

  SvaraRadera