måndag 27 september 2010

Det doftar smultron....................

..............i hela köket:))) I höststormens framfart hade en hel stängel av Actaea simplex Purpurea (Rödbladig Silverax) brutits av. Jag tog in den och satte den i en vas och nästan omedelbart infann sig en ljuvlig doft i hela köket. Till och med i vardagsrummet och hallen kan man förnimma doften:)) Tänk att en enda stängel kan dofta så. Får se hur länge de står sig i vas. Är det en bra snittblomma så kommer det att bli fler gånger som jag tar in blomstänglar av denna fantastiska doftbomb:))Kolla in de otroligt vackra blomknopparna precis i utslagningstagen:) Vilket konstverk!

5 kommentarer:

 1. Å, så vacker. Köpte en i våras och den har inte behagat blomma i år. Kan knappt tåla mig tills jag får känna doften.

  SvaraRadera
 2. Kanonsnygg, man borde kanske bryta av en gren. Det är ju svårt att njuta av dem ute så här års när man bara vill sitta inne under en filt och kura. Ha det bra, kram Kerstin

  SvaraRadera
 3. Så vacker, den dagen jag har köpt gård och har min nya trädgård kommer jag fullkomligt lusläsa din blogg och skriva ner alla namn och sorter.

  SvaraRadera
 4. Helt underbar! Den är en av mina absoluta favoriter. Den har inte slagit ut här ännu, men den som väntar på något gott...
  Kram Ester

  SvaraRadera
 5. This is a good idea, especially because the flowering time can be stopped by the first frosts, so they will last longer when the freezing temperatures come. I like the look of the tall spikes of Actaea, and the foliage looks so nice behind other plants in the shade garden.

  SvaraRadera