tisdag 31 augusti 2010

Mer från bloggträffen!

Fortsättning på förra inlägget:) Här har vi kommit till Horsabäck Perenner i Halland. En helt fantastisk plantskola med en mängd lite ovanliga sorter. Det fanns även visningsrabatter och hela härligheten var lite som en enda stor fantastisk trädgård i olika etage:) Tyvärr blev det bara ett foto då jag blev så överväldigad att jag glömde bort att fota:)) Denna plantskola kan jag verkligen rekommendera:)Sedan bar det av till Småland och Markaryd, Hans Ström heter mannen som har en ovanlig trädgård så till vida att den nästan enbart består av ettåriga växter. Han sår och skolar ut och planterar HÖR OCH HÄPNA ca 12000 plantor VARJE år:) Blir trött bara jag tänker på det:) Men vilken prakt och mångfald helt fantastiskt. Här är vi på väg fram till Hans som står och hälsar oss välkomna.
Här är den stora vackra dammen fiskar och ett litet vattenfall. Det stora trädäcket med paviljong var så vackert.
Som en bonus hade Helen också sett till att vi fick gå en bit upp för backen till Hans grannar. Det var ett par som hade en helt annan typ av trädgård, massa perenner och en lummighet som var enorm. Tänk att vi har så enormt många olika typer av trädgårdar :) Precis som människorna är unika är varje trädgård unik:) Efter detta besöket bar det av till Helens arbetsplats Växtia en plantskola där vi också blev bjudna på kaffe o kaka. Eftersom det var efter stängningsdags var vi helt ensamma där och kunde gå omkring och botanisera i lugn o ro:) Det blev naturligtvis en del inköp:)
På söndagen åkte vi till Sofiero där Cecilia Wingårdh hälsade oss välkomna och tog oss på en guidad tur runt:) Efteråt gick vi lite åt olika håll och tittade och handlade:))
Det kanske mest spektakulära och populära var nog denna enorma blombukett som man kunde gå in i:) Det var dock sådana köer att det inte var aktuellt att ställa sig där, i alla fall inte för Göran och mig:) Detta var allt som jag hade att visa från vår helg i Skåne. Imorgon kommer det något nytt från vårt egna paradis;))

5 kommentarer:

 1. Vilken fantastisk helg ni ser ut att ha haft!
  I Horsabäck har jag varit en gång men det är säkert 10 år sen. Förstår att du glömde att fota;)
  12000 ettåringar har respekt med sej! Vilket arbete. Men förmodligen ett roligt sådant :)
  Ha det gott / Elinore

  SvaraRadera
 2. Jag blir riktigt avis på er som var med på träffen! Så mycket kul ni hade :) har ju läst lite här och där om er och vad ni hade för er. Mycket bra arrangerat av Helene och hade jag inte haft lite mycket omkring mig, så hade jag varit med - men, men... Nu är i alla fall äldsta dottern på väg till Italien med enkel biljett och det känns lika vemodigt som att sommaren är på väg att ta slut... suck... men idag/ikväll skall det njutas av sol och värme. Ha en skön kväll :)

  SvaraRadera
 3. oj vilka dagar! vilken bukett , men köer är ju trist...

  SvaraRadera
 4. Vad kul du haft och vilka trädgårdar du besökt. Önskar innerligt att jag hade varit med...å det bästa av alltihop var väl att få träffas irl och prata o skratta tillsammans.
  Tack för att du tog mig med via dina bilder.

  SvaraRadera
 5. Hej tack för era kommentarer
  jag har nu finner ni Hans Ströms Trädgård även på Facebook så gilla oss gärna där, Jag ska försöka lägga ut bilder och uppdateringar lite kontinuerligt för att tipsa om olika blommor mm
  Gå Till Hans Ströms trädgård på Facebook

  SvaraRadera