torsdag 9 september 2010

2 gånger lila/rosa

I år är det första gången som denna varigerade Drakmynta (Physostegia virginiana Variegata) blommar så här fint. De andra åren har den växt krokigt och även varit "bränd" i bladen av både torka och sol, men i år är den riktigt fin:)) Nästan som om den förstått när jag sagt att " detta är sista året" om den inte ser bättre ut;)) Syns kanske inte så bra på bilden men även bladen (en del) har lite rosalila i kanterna, skitsnyggt.


Denna stjärnflocka (Astrantia major 'Roma') Köpte jag i somras på Rångedala plantskola. Riktigt fin faktiskt, undrar om den blommar vid denna tiden även nästa år eller om det är en bieffekt av sen plantering;) I alla fall är det roligt med lite senblommande växter.

6 kommentarer:

 1. Jättesnygga! Claus Dalby menar att om man klipper ner astrantian helt efter blomningen kommer den tillbaka nya fräscha blad och blomning. Jag har inte provat själv, men jag tänker göra det nästa år. /Katarina

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset Katarina;) Det ska jag också testa nästa år.

  SvaraRadera
 3. Vilken fin drakmynta! Jag har en vit och en rosalila, den sista köpte jag på bloggträffen och den står i min nya rabatt!
  Ha det riktigt bra!
  Kram
  Christina

  SvaraRadera
 4. Snygg drakmynta! Den vanliga lila har jag rensat bort nu för den bredde ut sej lite väl bra där den stod. Denna däremot skulle jag kunna ha...
  Ha det bra. Elinore

  SvaraRadera
 5. Min stjärnflocka blommar en andra gång nu. Klippte ner fröställningarna efter den första blomningen. Man behöver alltså inte klippa ner hela plantan. Men om man gör så, kanske det kommer fler nya blommor, jag vet inte!
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera