måndag 20 februari 2012

Istiden är här!

Nu blommar Sofieromargueriten i stallet:) Blir lika glad varje år då sticklingarna av denna fantastiska blomma sätter knopp och slår ut sina prästkrageliknande blommor:) Får en känsla av midsommar. Men ännu så får det bli drömmar om våren och sommaren då det räcker med att gå utanför dörren till stallet för att inse att det fortfarande är vinter. Nu har det visserligen varit plusgrader i några dagar och solen har tittat fram och smält bort mycket av snön som var, att det regnade några dagar gjorde det hela både bättre och sämre - mer snö försvann men i gengäld var det som blev kvar packat och blev rena isgatan:(
Här står jag utanför stalldörren, gårdsplanen sluttar ju svagt neråt mot trädgården och huset och ni kan ju se att det är ett tjockt lager is på hela gården. Den rektangulära isfria fläcken längst ner är där vår bil brukar stå.
Plattgången in till huset är inte rolig att gå på, det är förenat med stor fara för att slå volter men både arm-och benbrott som följd:( I dag började Göran att hacka bort stora sjok av isen så att man i alla fall kan gå någorlunda säkert in till huset:) Nu har han skyfflat bort det mesta och nu hoppas jag att det inte blir mer snö i år!
Ett litet vårtecken ute i rabatten fann jag i alla fall:) Colchicum bulbocodium (Ljusblomma) Vilken underbart namn eller hur? Nu när ljuset så sakta återvänder kommer denna lilla knopp att påminna mig om att det verkligen är en ny vår i sikte snart:)

7 kommentarer:

 1. Åh! Sådana där små skönheter gör en glad så att det spritter i tårna! Men istiden kunde vi helt klart vara utan...
  Kram Ester

  SvaraRadera
 2. Så härligt med blommor som börjar titta upp.Hos oss var det förenat med livsfara att gå ut idag.Men jag travade ut ändå.R såg när brevbäraren kom.Han stod en stund och tittade på gatan upp till oss.Sen struntade han i att bära upp post till oss.Ett par timmar senare kom de och sandade gatan .Undrar om de hade ringt från posten.Vi brukar kalla gatan Glömda gatan.MVH

  SvaraRadera
 3. Minsta lilla tecken på växtkraft gör en så glad. Ser att mina ny planterade pellisar bara efter en vecka börjat visa tecken på tillväxt, man blir alldeles varm i själen.

  Ken

  SvaraRadera
 4. Minsta lilla tecken på växtkraft gör en så glad. Ser att mina ny planterade pellisar bara efter en vecka börjat visa tecken på tillväxt, man blir alldeles varm i själen.

  Ken

  SvaraRadera
 5. Alls om gror och spirar ger en extra kraft just nu.
  Den är så fin måste skaffa mig en ny sådan i år.
  Isigt värre är det här också.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Här kommer en ny kommentar!
  Dax att börja med broddar ;-) (ålderstecken!)
  Hittade inte din e-postadress först men har sett den nu. Mejlar så småningom så vi kan diskutera stallinredning.
  /evab

  SvaraRadera