onsdag 8 februari 2012

Berörande!

Den här lilla skönheten har en speciell plats i mitt hjärta:) Anemonopsis macrophylla (Porslinsanemon) Den har ett så oerhört skirt och förfinat utseende så "porslin" är ett väldigt passande namn. Varför den berör mig så vet jag inte men att den gör det är ingen överdrift;) Blir alldeles varm av lycka när jag ser de första knopparna och sedan när blommorna slår ut är jag salig:))

11 kommentarer:

 1. Ja, den är helt fantastiskt vacker. Och så fotogenic. Står redan på min gula lista-önskelista, kanske har jag tur till våren på någon växtmarknad.

  SvaraRadera
 2. Bedårande söt. Fick färska fröer för länge sedan och lyckades. Har efter det kunnat skörda frön ett par gånger, vilket gett fler plantor.
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Lyckades bra med sådd av den förrförra året, planterade ut dem och så använde mina katter platsen som toalett. Ja, ja, det är väl bara till att försöka igen :-)

  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 4. Wow, vilken bedårande skönhet. Förstår din kärlek till den. Här ser vi iga snödroppar än på länge. Snön ligger inte jättetjock,men den täcker ordentligt ändå.Ja man kanske skulle köpa sig lite Tulpaner att njuta av inne snart. HAr ännu inte fått med några hem. Brukar dock få lite när jag fyller år,så kanske väntar och ser då. Vad härligt det lät med er dag i Uddevalla. Och hur avundsjuk blev jag inte på dina katalogiserade Dagliljor då? Det är ju det där man vill göra någon gång som aldrig blir av förmodligen. Dock har jag inga mängder av just Dagliljor ännu. Men att katalogisera över huvud taget, Hmmm, nästa vinter kanske;)
  Tusen kramar från Fia.

  SvaraRadera
 5. Ja,jag håller med! Den är otrolig vacker!
  Hälsningar.Karla.

  SvaraRadera
 6. Det kan jag gott förstå! Den är ursöt.

  SvaraRadera
 7. Nie dziwię się, bo jest śliczny. Pozdrawiam. *** Jag är inte förvånad att hon är vacker. Yours.

  SvaraRadera
 8. Den är helt bedårande!!!Jag har frösått den i år och hoppas jag får upp 1 iallafall.Annars blir det köpeplanta:)
  Ha en alldeles underbar onsdag!!

  SvaraRadera
 9. Ja den är så vacker.Har sått frön i år som står ute nu för sin kylperiod.Hoppas att något av fröna gror.MVH

  SvaraRadera
 10. En gracil blomma som svävar så vackert. Har den men sått en porslinsanemon som heter White Swan.
  gunilla

  SvaraRadera