söndag 3 april 2011

Sorkangrepp:(

Erica carnea 'Golden Starlet' och E.carnea 'Nathalie' blommar vackert nu. Lite gult att titta på i alla fall när nu inte solen behagar titta fram:)
Ser att en del av höstljungen (Calluna vulgaris) tagit stryk i vinter, får se hur det ser ut om ett tag när jag klipper ner den. Har fortsatt i dag i rabatterna och ser till min fasa att det troligtvis är sork som varit i Oxelrabatten, en iris är totalförstörd och två dagliljor var ätna på :( hoppas att i alla fall dagliljorna kan komma sig. Jag har inte tittat på alla ännu bara de som stod närmast kanten.

Var och fikade hos dotter och måg på Orust och stannade till på hemvägen för att fotografera gässen på en åker alldeles vid havet. Jag tror att det är grågås. Det är i alla fall ett vårtecken:)

4 kommentarer:

 1. himla sorkar:( här är min rabatter täckta med snö än , en del har väl börjat tina fram , men att se några skador nu är svårt. Jag hörde tranan igår så det är vår här nu också!
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 2. Läcker fågelbild.
  Imorse var här så dimmigt att fåglarna bara hördes, inte syntes. Lite speciellt faktiskt.
  Roligt med ljungfärgerna. Tråkigt med sorken.

  /Anette

  SvaraRadera
 3. Du har ju en massa färg i dina planteringar, så härligt det ser ut! Ja,sorken är verkligen inte att leka med...de var mina värsta fiender för ett par år sen, och härjade vilt bland perenner och träd och buskar. Det mesta gick att reparera, men man blir ju så snopen när man plötsligt upptäcker att ett helt stort träd står på trekvart och hotar att ramla överända. Förra året käkade de mest potatis.
  Fin fågelbild! Det ser verkligen våraktigt ut!

  SvaraRadera
 4. Vilken vacker ljung du har!
  Sorkar i rabatterna verkar ingen höjdare!
  Vi har klarat oss hitintills, kan bero på att vi har 2 monster katter som härjar fritt ute:-))

  Hur mår mitt lilla taklöksträd??
  Kommer nog snart o hämtar det!
  Ha det bra/M-L

  SvaraRadera