lördag 9 april 2011

Rätt tyst;)

Idag har det varit underbart väder sol och runt 10 grader varmt:) Efter att Göran vaknat (han jobbar natt) gick vi ut och fortsatte att ösa på jord/gödsel i rabatterna, det vill säga att han lyfter säckarna och häller ut jorden och jag ligger på alla fyra och fördelar ut den jämnt och snyggt:)) Några foton tog jag också med nya objektivet men jag måste öva på att ställa in det rätt:) Nu blommar i alla fall den av tibastarna som står soligast Daphne mezereum.
Min förkylning har satt sig i luftvägarna som en irriterande småhosta som också gör att det är svårt att prata utan att hosta, tror att det tilltalar Göran lite eftersom jag håller mig rätt tyst mot i vanliga fall:))Den vita Daphne mezereum 'Alba' har också börjat att blomma.
Till min glädje hade även Hepatica x media 'Blue Eyes' slagit ut i dag:) en mycket vacker hybrid
.........
............och denna lilla Hepatica transsylvatica 'Buis Strain' (Ungersk Blåsippa)
Där sorken hade härjat runt som värst kommer det upp lite krokusar lite är och var denna vita med ljust lila strimmor inuti slog ut sina kronblad i solen:)

3 kommentarer:

 1. En hel knippe med de allra ljuvligaste vårblommor!
  Hoppas du md det snaraste slipper småhostan.
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Tibasten är fin nu. Tyvärr har vår vita dött i vinter men den med rosalila blommor har slagit ut sina knoppar och de doftar ljuvligt.
  Fortsatt trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 3. Objektivet ser lovande ut! Får du bara kläm på det kommer du kunna ta fantastiska bilder. Bilden på den vita tibasten är ju perfekt!

  SvaraRadera