torsdag 21 april 2011

Skärtorsdag på Botan!

Idag tog vi oss en fridag från trädgårdspysslet och åkte iväg till Botan men en kompis:) ÅHHHHHH så vackra en del Rhododendron var. Snacka om att njuta för fullt av dessa enorma buskar detta är Rh. calophytum och man skulle ju inte ha något emot att ha sådan här storlek på buskarna hemma:)

Här är en närbild på blomman, som ett smycke eller hur:)
Den här går inte heller av för hackor Rh. oreodoxa ..................
.............och en närbild:)
Den här visade jag för ett tag sedan men då var den i knoppstadiet och då var det främst stammen som jag visade som är fantastisk på denna Rh. fulgens. De röda blommorna som nu slagit ut gör ju inte busken mindre intressant;)
Här är en närbild på blommorna som redan har börjat sitt förfall men är oerhört vackra ändå:)) Efter Botan blev det god mat hos kompisen och man kan väl sammanfatta dagen som väldigt trevlig:)
Har redigerat inlägget för jag upptäckte ju att jag glömt det viktigaste i dag - att önska alla en riktigt GLAD PÅSK!!!

6 kommentarer:

 1. Åhhh vad härligt det blommar!
  Jag önskar dig en Glad Påsk!

  SvaraRadera
 2. Jomenvisst är vår Botaniska en makalöst underbar oas och inspirationskälla.
  Och tänk om man kunde unna sig EN STOOOOR rodde på 850 kvm, vilket jag har;))! Vilken syn för gudar! Om DU skulle få välja EN som blev typ tre meter hög och hade imponerande blad och bedårande blomning - vilken skulle du välja då? R. calophytum? Annat? R. oreodoxa var fargesii(rosenrododendron väl på sv?) har jag redan och den är numera dryga en meter hög och lär nog inte bli några tre meter där jag har placerat den;))!
  Till sist en språklektion: HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!/Anja

  SvaraRadera
 3. ååå vilka fina roddisar!
  Ha en underbar påsk!

  SvaraRadera
 4. Så otroligt vackert!
  Här har jag ju en blomma på R. dauricum. Sedan har rådjuret Doris ätit upp det mesta i knoppväg på mina rohdodendron, till exempel alla knoppar på den fyllda azalean. Det är priset man får betala för att man matar dem på vintern :-) :-) :-)

  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 5. Poszłabym też do takiego ogrodu botanicznego, pooglądać piękne krzewy Pozdrawiam i Wesołych Świąt.

  SvaraRadera