fredag 1 april 2011

Snart i blom:)Lite mulet, grått och trist väder idag men vad gör det - det är
fredag, det är nästan 4 grader varmt ute, fåglarna sjunger som galningar och älsklingen är från och med klockan 14.00 långledig efter en jobbig förmiddagsvecka och jag har varit ute och krupit i våta rabatter med mitt nya macro:)) Titta så vacker Daphne mezereum är, det dröjer inte länge förrän den slår ut helt:)Den här julrosen som jag tror är en Helleborus orientale hybrid och som jag har fått av en trädgårdsvän kommer så här fint.
Denna H. foetidus (Klockjulros) har jag vunnit på en av STA:s innemöten för några år sedan. Då var det en liten pluttig fröplanta och i år är det första gången som den blommar, ska bli spännande:)

6 kommentarer:

 1. Så underbart. Jag ska ta mig en runda med kameran i helgen. Men sliter mitt hår över snön som fortfarande täcker min trädgård. Får räfsa och pilla på dom små ytor som kommit fram sålänge. Hoppas du får en härlig helg.

  SvaraRadera
 2. Så fort du har lärt dig att använda din nya macro Monne!
  Fina, skira vårbilder du har tagit!
  Även mina knän längtar efter en omgång i den våta myllan;))!/Anja

  SvaraRadera
 3. Kul med julrosor! Jag har haft H. foetidus i flera år men den har börjat tyna bort. Har läst att de inte blir så långlivade, men jag håller tummarna för några fröplantor som har stuckit upp näsan alldeles bredvid.
  Må så Gott!
  Ester

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder, som ger hopp! Blir det lite värme nu, så kan du snart njuta av blomningen.
  Ha en riktigt skön vårhelg!
  Kram
  Christina

  SvaraRadera
 5. Tibasten börjar visa färg här också.
  Efter den fina presenten du fick kommer du ständigt att ha smutsiga knän :-)
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 6. Oj så fint ni har i trädgården, ni skulle kunna ha visningar även nu. Vi har inte börjat ännu. Här ser det ut som en rådjurstoalett överallt. Men vi hoppas på att det ger bra gödning.
  Kram
  Carina

  SvaraRadera