onsdag 20 april 2011

Larvigt!

Pysslet i trädgården fortsätter:) Vill ju inte skriva arbetet för det låter ju så tråkigt och som om det är ett tvång och det är de ju inte så pysslet får det bli:)) Kommer ni ihåg att jag köpte en liten söt tulpan av Gerben Tjeerdsma för ett tag sedan och planterade ut i stenpartiet, idag höll jag den under uppsikt för den hade varit på gång nu i flera dagar. Först var knopparna hårt slutna och djupt nerböjda mot gruset men för varje dag rätade de på nackarna och idag mitt på dagen såg den ut så här lilla yttepytte Tulipa humilis 'Odalisque'........................och på eftermiddagen såg den ut så här:)) är så glad att rådjuren inte hittat denna (ännu)Göran upptäckte att det hängde något konstigt från hängbjörken på kärleksstigen.......En tråd (säkert 3 meter) lång och det var något som satt fast på tråden............detta var vad som satt fast- blääääääää, nu har de blivit nertagna och förpassade till ett hål ute på åkern.

11 kommentarer:

 1. Men hjälp vad många larver. Vad skulle blivit kvar av trädet om dom fått bo kvar?
  Underbar liten Tulpan. Imorn äntligen fortsätter jag i trädgården. Har varit stopp i 2 dagar nu pga jobb. Har abstinens nu;)Imorn kommer fler bilder av mitt härliga resultat av köksträdgården.

  SvaraRadera
 2. Urk! Vad läskiga larver! Hua mig! Men jag gillar tulpanen! Älskar de små söta och oftast får de vara ifred för rådjuren.

  Ännu en fantastisk dag/kväll därute - suck...... så här vill jag alltid ha det!

  Kram :)

  SvaraRadera
 3. Okropne te gąsienice. Uważaj, żeby Ci ślicznych tulipanków nie uszkodziły. Pozdrawiam

  SvaraRadera
 4. Blä var väl rätta orden... har aldrig sett något liknande.
  Härligt att pyssla i trägården jag har faktiskt jobbat och imorgon skall jag pyssla.
  Glad påsk på dig.
  Annika

  SvaraRadera
 5. Men uhh... äckliga små rackare. Har du någon aning om vad det är för larver?

  Passar på att önska en härlig påsk!
  Mia

  SvaraRadera
 6. Tłumacz nie jest dobry, dlatego staram sie pisać krótko i prosto.Ale nie jest to łatwe, bo wiem, jak ja czasami mam problemy ze zrozumieniem. Szkoda,że nia ma jednego języka na świecie, nie byłoby problemów. Pozdrawiam serdecznie

  SvaraRadera
 7. Blää. Vad kan det vara för larver?
  Vilken söt tulpan!
  Glad Påsk!
  Birgitta

  SvaraRadera
 8. Vacker Tulpan!
  Men usch och fy... vad är det för otäcka larver? Skönt att bli av med dom :=)
  Trevlig Påsk!

  SvaraRadera
 9. Å fy vad äckligt! Undrar också vad det kan vara för kryp, hoppas någon kan hjälpa dig med identifikationen, lova att tala om det i nästa inlägg i så fall!
  Önskar dig en skön helg!/Laila

  SvaraRadera
 10. Usch! Det var inte det minsta mysigt! Ska det bli ett spökträd tror du..? Kan inget om larver men tråden ser väl lite ut som häggspinnmals-väv..?
  Tulpanen var bedårande!
  Påskkramar
  Ester

  SvaraRadera
 11. Glad Påsk! Men fy sjutton för dom där larverna, hoppas att det inte blir fler och va konstigt att dom hänger sådär i en lång tråd och att inte fåglarna ätit upp dom?
  Trevlig helg!

  SvaraRadera