söndag 1 november 2009

Skillnad på då och nu!

Har roat mig lite med att försöka ta bilder på samma motiv som jag har tagit tidigare i sommar. Detta är alltså ingången till vår trädgård som det såg ut för en kvart sedan, jämför med fotot som jag har som huvudbild på min blogg;-) Den blommande bilden är visserligen 2 år gammal men den är tagen ungefär i mitten - slutet av september.
Detta är en bild som är ca 1,5 månad senare än den undre bilden. Ser inte speciellt upphetsande ut eller hur?
Den här däremot älskar jag, det kan ju bero på att det är så grönt allting men troligtvis är det hängpimpinellens förtjänst. Jag är galen i släktet Sanguisorba.
Den här bilden är inte heller speciellt upplyftande det är så här jag känner mig just nu. Lite förfallen, lite färglös och utan spänst;-) Men jag har som jag sagt i tidigare inlägg kommit till insikt om att jag bara är så här vid denna tiden på året. Känner mig som ett djur i bur. Apatisk, rastlös, uttråkad och instängd. Knäppt va? Ja, ja  detta tillstånd är övergående, jag måste bara få tycka synd om mig ett tag till.
Den här bilden är ju destå mer upphetsande, om man nu kan tala i sådana termer vad det gäller foton på växter;-) Ska man nu göra det så... titta bara.... friskt, frodigt, livfullt och spänstigt. Som ett djur som är fritt att springa vart det vill. Det är detta jag väntar på.

4 kommentarer:

 1. Har en aning om hur du känner dig, även om jag inte känner mig instängd. Jag gör som djuren och går i ide under vintern. Testa det *ler*

  SvaraRadera
 2. Ja, man kanske skulle gå i ide;-) I alla fall i en månad.

  SvaraRadera
 3. Vilken skillnad det blir när allt grönskar. Din blogsidebild är ju helt enkelt underbar - den översta alltså. Hängpimpinellen så intressant ut - är också lite förtjust i dem. Suck, varför är det så lång till varmare tider.....

  SvaraRadera
 4. Jag känner igen mig!!! Har min trädgård känslor så tycker jag synd om den just nu, jag tycker synd om dig och om mig själv också. :)

  SvaraRadera