söndag 8 november 2009

En SKITdag och lite annat!

Idag har jag inte gjort speciellt många knop, har mest suttit vid datorn och lekt:) Göran däremot har varit flitig för två. Detta lilla hus (vedbod) som ni ser till höger i bild tänkte vi renovera och byta tak på....... det var innan vi upptäckte hur genomruttet det var. Ingen stor ide att lägga på ett nytt tak där inte så nu ska vi riva det och fixa till lite med plank o portar så att det blir som en liten innegård där.
De gamla takpannorna tänkte vi spara för eventuella senare behov. Ni ser själva att det är rätt så häftigt ruttet.
Här är en närbild på eländet, man kan köra ett finger rakt igenom väggen nästan:)
Om ni sen tänker er att ni står vid skottkärran på bild 2 och går rakt fram till busken på vänster sida, då kommer ni fram till den här platsen... kurvan som svänger in till gården. Där som de trasiga takpannorna ligger har det stått ett stort träd som Göran sågade ner för ett par dagar sedan. Han fick hjälp av sin kusin som har en stor traktorgrävare att få upp och bort roten.Här ska vi nämligen göra en väg rakt fram och ner på åkern. Detta för att slippa att traktorer och jordbruksmaskiner kör in på gården när de ska ner på våra åkrar och bärga hö.  Vi arrenderar ut åkrarna nämligen.
Av kusinen hämtade han oxå den här ärliga högen:) det är mumma för en trädgårdstok. Hästskit i stora lass:) Visserligen med spån i men det är bra att grunda rabatter med . 
Detta ska sedan läggas här och fylla upp en nu rabatt som skapas utefter berget en bra bit bortåt till vänster. Det får sedan stå och "bränna" och sedan fixar vi till och blandar i torv o tallförna för att när allt är klart kunna plantera Magnolior, Rhododendron och lite annat smått o gott här. 

10 kommentarer:

 1. Men men vad det grejas,och vilken ny rabatt. Mitt moss hjärta har jag höns nät och tidnings papper under//Britt

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Vedboden var inte mycket att göra åt. Men spara tegelpannorna, vill inte ni använda dom går de säkert att sälja.
  Spån i hästskit gör ingen skillnad. Den är alldeles utmärkt att odlan i. Hade vi inte haft det hade inte mycket växt på den här sandjorden, så det är tur att vi har två egna producenter.
  Lågvattendagar har vi nog lite till mans. Det blir säkert bättre en annan dag. Att sitta vid datorn och leka kan också vara bra ibland. Ha inget dåligt samvete. Efter regn kommer solsken.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 3. Instämmer fullständigt med din rubrik - den gäller väl mer eller mindre fram till april.
  Ibland är det svårt att få tummen ur....
  Skickar här en uppmuntrande tanke till dig!

  SvaraRadera
 4. Tråkigt med huset! Men ni verkar ha att göra ändå:) Kul med nya rabatten!

  SvaraRadera
 5. Oj, det blev jobb till Göran det...för du basar väl hihihi
  Men alltså, vilken härlig rabatt ni kommer att få. Jag måste bara ta mig ner och få se din trädgård på riktigt...men NÄR får jag tid till det. Sommaren kommer att bli stentuff.

  SvaraRadera
 6. Åh jaa, det hade varit såå roligt om du kom och hälsade på Bitte, men jag vet hur det är med tid. Den räcker helt enkelt inte till:-)

  SvaraRadera
 7. Hej!

  Oj vilka fina takpannor och oj vilken murken vebo (som man säger på Tjörn),
  Jag har anmält mig till keramikhelg igen, skall du också komma?
  Hoppas vi ses!

  Wabisabi

  SvaraRadera
 8. Hej Wabisabi, nä ingen keramikhelg för mig tyvärr. Helgen är uppbokad av annat. Du får komma o hälsa på mig någon gång i stället;)

  SvaraRadera
 9. Såna skithögar gillas =)
  Kan ni inte låta vedboden bli till bränne? Så kommer den till nån nytta ändå...

  SvaraRadera
 10. Göran han får slita han ;-)).
  Visst är vi som har trädgård som hobby lite tokiga ibland - om inte annat när det gäller 'skit'. T.om. lukten är ok!
  Skall bli spännande att se hur allt blir!
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera