torsdag 12 november 2009

Snart ett minne blott!

I dag fortsatte vi att riva den gamla vedboden, alla gamla takpannor är samlade på pallar för senare bruk.
Uppe under taket på vedboden fanns det MASSOR av gamla bräder, plank och lister i olika längder o bredder. Tyvärr var det mögligt och halvruttet så det fick gå direkt på elden. En hel del annan bråte som en knölig böjd metallstege, gammal eltråd och annat ska lastas på kärra för vidare transport till tippen.  Här kan ni se hur det liksom är som en lite innegård av logen och utbyggnaden till höger.
Här är en del av listerna som låg på "rännet" Den väggen som är närmast hitåt (med gallret) där ska den nya plankväggen vara. Och sedan hägna in "gården" genom att gå hela vägen till hörnet på logen.
Så här ser det ut inne i vedboden, en massa gammal rutten ved. Blää det luktar apa.
Här är min hulk som sliter ner väggarna med bara händerna:) Nä jag bara skojar han är visserligen stark men stockarna i väggarna ä totalt genomruttna.
Här har jag försökt att rita hur det ska bli så småningom:) Plankväggen ska ha en valvport som är så fint tycker jag. Hoppas att ni förstår hur jag menar med beskrivningen av vår inplankade innergård.

4 kommentarer:

 1. Kul att se fortsättningen på, ja bygget är väl fel uttryck i det här fallet, projektet.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. Vad spännande att få följa projektet. Det kommer att bli precis som du önskar..det är jag helt övertygad om *ler*

  SvaraRadera
 3. Precis en sån vägg med valv i har jag mellan min trädgård och garageuppfarten. Det blev lika snyggt som jag hade tänkt mig, så det blir säkert ditt också!

  SvaraRadera
 4. Det blir säkert jätte fint!
  Men skall du verkligen slänga den gamla metallstegen,går den verkligen inte att använda som tex klätterställning i trädgården!!
  Jag vet att du är finurlig på att återanvända gamla ting:-))

  Ha en skön helg!

  MVh Marie-Louise:-))

  SvaraRadera