tisdag 10 november 2009

Lyckade ofrivilliga växtkombinationer!

Då vi planterar växter i trädgården är det ytterst sällan som vi har en plan/ritning att gå efter. Vi använder för det mesta principen "här finns det plats" och så gräver vi;) Ibland blir det totalt katastrof, färgmässigt sett men för det mesta blir det bra och faktiskt jättebra ibland. Första bilden är på en Clematis favorit som heter C. integrifolia 'Juuli' en fantastisk klematis som blommar i stort sett från midsommar till oktober. Bredvid en limefärgad hosta 'Sum and Substance' och dagliljorna H. flava och H. 'Moonlit Masquerade'
Här är två av mig frösådda plantor med ett år emellan. Längst bak Agastache foeniculum 'Gold Jubilee' (gulbladig Anisisop) och i förgrunden Verbena hastata Rosea (Rosa Blåverbena) Blev snyggt tycker jag.
En röd klängros som jag inte vet namnet på och en Clematis 'Ekstra' som vi trodde hade dött men som kom tillbaka i år till min stora glädje.
Echinacea purpurea 'Magnus' och en Salvia tomentosa (balsamsalvia) som jag frösådde för ca 6 år sedan.
Den här kombinationen är ju en riktig färgklick eller hur? Rhododendron 'Mary Poppins' och Cotyledon simplicifolia (Gullbåge) Det här älskar jag när det blommar på försommaren.
Slutligen en Iris sibirica tillsammans med en Papaver orientale namnsort men jag kommer inte ihåg det på rak arm. Denna bilden är sommar för mig.
Ja det var lite av vad jag letade fram i bildarkivet denna urtrista, blåsiga, kalla och gråa novemberdag. Nu ska jag palta på mig och gå en promenad. 

3 kommentarer:

 1. Ja, det var lyckade färgkombinationer. Verkligt somrigt. Underbara bilder. Guldbåge, är det en zom 2? eller kan jag ha den?
  Kom på att jag ska skriva om det i min blogg..

  SvaraRadera
 2. Härliga bilder en sådan här tråkig dag. Här har det regnat och snöat.
  Visst är den sista bilden sommar. Det är tur att det finns bilder som man kan njuta av nu.
  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
 3. Läckert! Gult och rött är väldigt snyggt ihop, det blir en riktig färgklick. Mycket riktigt hamnar växter här och där oavsett den obefintliga skrivan - men dock uppritad i hjärnan - planeringen.

  SvaraRadera