lördag 21 november 2009

Trädtaklök och "vägarbete"

Aeonium arboreum (Trädtaklök) har jag visserligen visat förut men jag tycker att den här namnsorten 'Zwartkop' är så kul på så sätt att den blir helt grön under vintern inomhus, ser ut som vilken trädtaklök som helst på våren när man planterar ut den i rabatten men efter någon månad är den helt svart. Nu ser jag att den börjar gå över i grönt igen när den står i garaget, visst ser den läcker ut med det helt svarta bladen under de gröna? Om någon månad till är den totalt grön.

Egentligen var det meningen att jag skulle lägga in bilder från LindaLundas verkstad idag. Vi dvs 3 andra tjejer och jag och naturligtvis Linda som är vår "fröken" träffades i dag för att glasera och "oxidera" våra alster som vi gjort på kurser som Linda haft. Men inte kom jag ihåg att ta fram kameran inte;) Vi hade ALLDELES för mycket att prata om. Det är så himla kul på dessa träffar/kurser att man inte vill gå hem. Men som sagt ska lägga in bilder senare när mina alster är klara.
Under tiden jag roar mig med likasinnade arbetar och sliter min käre make:) Eller om jag ska vara ärlig tog ju jag dessa foton igår som ni säkert ser på de små vita prickarna på bilderna, det är regn. Grusstigarna ska fortsätta upp förbi de grå torvbalarna som ni ser. Här blir en massa plats att plantera på till våren:) Men han fortsatte med detta idag när jag var hos Linda. Så det är ju nästan sant.
Han började också med att gräva gropar för att gjuta hållarna till reglarna som ska hålla planket nere vid gamla veboden. Men den bilddokumentationen ska jag dela upp i omgångar och lägga in här så att ni kan följa arbetet, det blir mer spännande på det viset;)

7 kommentarer:

 1. WOW så snyggt han gör!!!!
  OCH vad roligt vi hade idag!
  TACK för en underbar dag Monne! Det är alltid lika roligt att tracka på dig :O)!
  PUSS!
  Linda

  SvaraRadera
 2. Så fint det kommer att bli!
  Det ska bli spännande att få följa projektet...

  Jag kan tänka mig att det var håll igång hos Linda.
  Alltid lika roligt, kan jag tro :)

  Vilket fint pyssel du har gjort. Jag skulle vilja att tiden inte gick riktigt så fort, för just nu är det såååå mycket jag vill hinna med.
  Jag har en hel del som ska målas, ännu fler saker efter att jag sett dina ljusstake, hihi.

  Så mycket som är på gång i trädgården oxå. Jag har inte tittat så noga, men efter idag så känns det som fel årstid, soligt och varmt som det har varit.
  Lingontryn var en vacker sak oxå.

  Ha en fortsatt mysig helg!
  Kram Mari

  SvaraRadera
 3. Men det kommer bli superfint!!! Så perfekt att ha det klart till våren så det är bara till att plantera. Jag kan bara inte fatta att ni håller på med uteprojekt nu!!! Ja här uppe i norr är vi som björnarna. Hihi vi går i idé och tittar inte ut förren i mitten av maj. Ja då har den mesta snön smält och jorden har börjat tina upp =)

  Kram Anita

  SvaraRadera
 4. Jösses, vilken vacker taklök!!!!!! Vad roligt ni måste ha på era kurser, LindaLunda verkar ju vara så kunnig och påhittig. Och en extra kram till din "gubbe" som jobbar mer trädgården i regn och rusk!!

  SvaraRadera
 5. Vad fint ni (läs: Göran *ler*) gör. Jag blir bara mer o mer sugen på ett besök hos dig.
  Vad har du gjort för saker hos LindaLunda?
  Man borde verkligen använda den här gräsliga årstiden till att göra saker till nästa sommar. Visst är det en speciell klang i ordet nästa sommar..

  SvaraRadera
 6. Vad det fixas hos dig. Ska bli roligt att följa fortsättningen//Britt

  SvaraRadera
 7. Trädtaklökarna är ju helt superläckra...de blir helt klart en "måste ha" växt *ler*

  SvaraRadera