fredag 6 november 2009

Några av mina Dagliljor!

Idag tänkte jag visa bilder på Hemerocallis (Dagliljor) Dessa fantastiska blommor är en av mina favoriter i trädgården. Tyvärr blandar många ihop dem med liljor vilket ju är en helt annan sak. Liljebaggar går INTE på Hemerocallis tex ;-) Nåväl, hemerocallis med så kallad spindelform finns mig veterligen inte så många av i Sverige så vad gör en blomtok då? Jo man får väl importera själv;-)Vi (min man) o jag hittade ett ställe i Frankrike som vi beställde våra första plantor ifrån vintern 2008. I januari 2009 kom plantorna, vilka fina plantor det var stora och kraftiga och delbara. Vi krukade upp och lät de stå inne hos fuchsiorna tills det var dags att plantera ut de jag skulle ha i trädgården. En annan Trädgårdsvän (Bitteprat) hade oxå beställt så hennes plantor skickade vi när det blev lite varmare. Den första bilden är på H.'Hello Dolly' en mycket vacker hög daglilja i spindelform.
Den här gula heter'Kindly Light' en spindel som är lite vanligare.
Den här däremot är rätt udda 'Jan's Twister' heter den och den blev en verklig överraskning när den slog ut.
Den här heter ' El Glorioso' en spindel pampig så det förslår.
Men den här 'Hot Weels är inte dum den heller. Spindel så klart.
'Prague Spring' en annan spindel.
Denna är visserligen inte en spindel men så otroligt vacker med sin mörkt mörkt sammetsröda färg. Namnet på denna älskling är 'Tovarich' För att detta inte ska bli för långt så fortsätter jag nog att visa de andra dagliljorna som vi köpte i morgon.

6 kommentarer:

 1. Oj jag blir riktigt avundsjuk vilka fina dagliljor. Helt otroligt vilka fina färger och spindelformen är ju så läcker.

  Ha en fortsatt fin Fredag och trevlig helg
  Gunilla

  SvaraRadera
 2. Usch och fy vad fina de är :-))
  Att känna avundsjuka är inte fint... eller?
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 3. Ojojoj, vilka skönheter!
  Både dagliljor och pioner.
  Måste få ordning på trädgården så jag kan göra plats för fler :)

  Bra tips med änglarna. Jag har några guldiga oxå, som jag funderat på att måla vita, men inte riktigt vågat. Men nu såg jag ju hur snyggt det blir.

  Ha en skön helg!
  Kram Mari

  SvaraRadera
 4. Underbart Monica. Du har verkligen lyckats att få mig att gilla "spindlar". Nu får jag öka på listan med "måste ha" växter. Det blir en frankrikebeställning till hösten..jajamen.
  ...å du hann före mig med visninga av Dagliljorna *ler*

  SvaraRadera
 5. Din 'Double Doubloon' blev jag mycket sugen på att sätta i mina gula rabatt bland andra dagliljor, gula rosor, jättedaggkåpor o annat gult...

  SvaraRadera
 6. Jaha här fanns det mera härligheter! De väldigt smalblommiga är ju ljuvliga!!!!!

  SvaraRadera