lördag 7 november 2009

Lite mer dagliljor!

Idag tänkte jag visa några dagliljor till av de Franska vi köpte i år. Efter första beställningen blev vi ju så nöjda med kvaliteten på plantorna att vi beställde mer av bara farten:) Det var verkligen som att gå i väntans tider när tiden för blomningen infann sig. Totalt överrumplad och hänförd blev jag när jag en dag helt plötsligt såg 'Marse Connel' blomma, denna spindel (översta bilden) var otroligt maffig minst 30 cm i diameter var blomman.
Denna blev jag oxå väldigt förtjust i lite åt det aprikosa hållet och inte så hög, en mycket trevlig daglilja måste jag säga.
Ytterligare em mörk skönhet 'Illini Jackpot'
'Chorus Line' var inte så rosa som jag trodde och inte heller så starkt doftande som det stod på beskrivningen men lite doft var det allt och söt är den ändå:)
'Double Doubloon' var en vacker dubbel blomma fast som inte riktigt motsvarade mina förväntningar. Den slog nämligen inte riktigt ut tyckte jag, vi får se hur den uppför sig nästa år. En del tar ju något år eller så på sig att etablera sig ordentligt.
'Child of Fortune' Var inte heller riktigt som jag förväntade mig, fast söt ändå:) En lite mindre blomma och relativt lättplacerad i rabatten eftersom färgen är rätt neutral.
'Chipper Cherry'  var väldigt vackert röd men en rätt så oansenlig daglilja egentligen. Detta var alltså några av de vi har köpt. Jag skulle kunna sitta här och visa bilder och "prata" om mina dagliljor i flera dagar tror jag:) men det här får nog räcka för den här gången.

7 kommentarer:

 1. Underbara dagliljor du visar. Speciellt spindlarna. Jag köpte massor av spindelkorsningar förra året, men alla dog...snyft!!!!
  Ha det gott
  Carina

  SvaraRadera
 2. Kul väntar på de övriga liljorna//Britt

  SvaraRadera
 3. Jag har fått och köpt en del korsningar av Anette Nilsson och det ska bli spännande att se om de klarar vintern,hoppas ju det. Men det tar nog ett tag i så fall innan de blommar så jag har lite spänning på det området framför mig;-) Tråkigt att dina dog Carina hoppas verkligen att mina inte går samma öde till mötes.

  SvaraRadera
 4. Ännu en dagliljefantast - härligt! Själv älskar jag dem men har inte så många ännu...)
  Hur hittar man den franska leverantören?
  Den mörka var nog allra vackrast av de du visar idag!

  SvaraRadera
 5. Vi beställer från Bourdillon från Frankrike http://www.bourdillon.com/ om du skulle vilja beställa där ifrån Helen så lär du inte bli besviken. Vi brukar dock gå ihop några stycken för att få det billigare så om du vill vara med på en sambeställning så hör av dig;)

  SvaraRadera
 6. Den där mörka var som en Drottning!
  Dagliljor måste jag satsa mera på för de är verkligen tacksamma tycker jag.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 7. Ljuvliga saker du visar! Vi verkar ju tycka om samma sorter. Dagliljorna som du visar har jag inte, så mycket återstår att samla på.

  SvaraRadera