söndag 22 november 2009

En regnig novembersöndag!

Har suttit och kollat lite på bilder i dag på eftermiddagen och hittade den här, det är en Weigela middendorfiana (Gulblommande Prakttry) Inte så vanlig har jag förstått, vi fick tag i vår från Håkan Wallin för några år sedan och jag tycker att den är jättesnygg. 
Den blommar i maj och den blommar rätt länge faktiskt och det är ju en bra egenskap:)  

Idag har regnet fullkomligt vräkt ner, och att utföra några utomhusaktiviteter var inte att tänka på. Vi fick i alla fall städat undan inne på logen och så tittade jag till sticklingarna, både de som har rotat sig och de som väntar på rötter:) Sedan var det inte roligt att vara ute i rusket så jag gick in och har pysslat lite med att ta fram allt julpynt som jag ställer på bordet i vardagsrummet. Hela veckan nu fram till !:a advent julpyntar jag. Så på söndag är det färdigt, ja julgranen tar jag inte fram (plastgran) förrän till Lucia ungefär någon måtta får det vara:)
Här är en närbild på blommorna tyvärr lite suddig:(

6 kommentarer:

 1. Hej Monica, den liknar en digitalis tycker jag. Väldigt tjusigt och fint bladverk.

  Marit

  SvaraRadera
 2. Mmm den var jättefin! Jag fick också digitaliskänsla när jag såg blommorna!
  Linda

  SvaraRadera
 3. Ja, de liknar digitalis väldigt mycket i blomformen det tycker jag också. Blev lite förvånad första gången jag såg den blomma för den liknar ju inte "vanlig" weigela på blommorna.

  SvaraRadera
 4. Grått trist och regnigt här också i helgen. Vi har firat min far och min mans födelsedagar i lördags - åt gott, myste och hade det allmänt trevligt.
  I söndags hade Gullspångs Trädgårdsförening en gemensam avslutning på trädgårdsåret med Naturskyddsföreningen här i Gullspång. Vår egen Frans G. Bengtsson-expert - Sunne Jacobsson - läste ur dennes verk och berättade om F. G. Bengtsson och hans växt och trädgårdsupplevelser genom åren.

  Jag erbjuder dig en Blogg-Award för din trevliga och intressanta blogg på min bloggsida!

  SvaraRadera
 5. Ja, den är helt underbar och rikblommande. Jag fick min Weigela Middendorf Amur av Kyllikki, som köpte den i Grytöja på Norgeresan. Det är lyckosamt med trädgårdsvänner som överaskar med fina växter från resor som jag inte varit med på.

  SvaraRadera
 6. Tack Ia-Maria! Det var väldigt smickrande att bli nominerad en Blogg-Award:) Vet inte riktigt hur jag ska göra bara? Du får hjälpa mig:)

  SvaraRadera