lördag 14 november 2009

Vårens projekt (Om vi hinner)

Ja nu har jag roat mig med att försöka att rita upp hur vi har tänkt oss att hägna in baksidan med ett plank. Detta har tagit en bra stund i anspråk ska jag säga då jag inte kan photoshop (eller vad det heter) Vad gör man då, jo först drog jag ut en A4 bild på skrivaren över baksidan av gården. Därefter satt jag i säkert en timma och försökte att få till det någotsånär rakt och lättöverskådligt. Det var inte lätt ska jag säga en j*....la tur man inte försökt sig på att bli arkitekt:)Sedan fotograferade jag bilden med ritningen på och paow, där var en bild som gick att lägga in. Där allt gammalt hö och bröte ligger ska det ju bli en fortsättning på den befintliga rabatten med rhododendron o hosta bl.a så där försökte jag rita in lite buskar men även ett eller två träd ska vi ha där. Stor port så att man kan ta sig in med traktor på logen och en "sopstation" är oxå utritat. Ja, ja det blev ju inte precis snyggt men man kan i alla fall se hur vi tänkt. Det ska naturligtvis vara en dörr i valvöppningen men den får ni tänka er;)

Sedan när jag ändå höll på med lite arkitektritningar så gick jag ut och tog ett foto på nästa tanke på byggnation. Detta är  vad jag kallar för "lavendelgången" till höger är källartrappan.  Här skulle jag gärna vilja ha ett plank med en valvdörr. Om det är någon som inte förstått det, så är jag VÄLDIGT förtjust i valv och valvdörrar:) En förhoppningsvis bra effekt av detta är oxå att vi kanske slipper att det blåser ner en massa löv i trappan på hösten. På sommaren när vi är hemma kan ju valvet vara öppet, men om man vill stänga till så blir det ju jättemysigt innanför.
Här har jag försökt att rita, snyggt va' haha. Det ska alltså INTE luta innåt det är bara en synvilla. Men sak samma här ni fattar hur jag har tänkt. Till höger om dörren ska jag ha det "trädet" som jag har gjort i keramik i 3 delar så nu MÅSTE ju denna väggen göras eller hur?:) Vi har pratat om att stensätta hela lavendelgången så det blir nog lite medelhavskänsla på insidan då. Sedan är ju alltid plank väldigt bra till olika klätterväxter, det blir nog en del nya Clematis vad det lider. Planket ska målas i Engelskt rött, det är samma färg på fönsterfoder och vindskivor. Trappräcket ska oxå ha samma färg.

4 kommentarer:

 1. Åh himlars vilket jobb ni har satt igång med..men jösses så fint det kommer att bli..trots ditt lutande valv hihi
  Alltså, sånt där är livsfarligt att titta på, för nu vaknar ju alla dom där konstiga tankarna som - vill ha en staketvägg där och en portal där och när jag ändå är igång så vill jag höja marken uppe vid lådorna och göra en trappa..ojj, det finns ingen ände på alla "vill"

  SvaraRadera
 2. Men oj som ni håller på!!!!!
  Men det kommer att bli så snyggt, för det kan man ju faktiskt se på dina ritningar.
  Förstår precis hur du menar :)
  Och ditt träd kommer att passa perfekt på planket, så det är bara att sätta igång, hehe.

  Kram Mari

  SvaraRadera
 3. Ja men det kommer bli kanonfint ska du se! Ja själv så får jag inte till det för jag bara hastar iväg och har absolut inget planerat =) Så perfekt med ritningar!

  Kram Anita

  SvaraRadera
 4. Det kommer att bli jättebra! Snyggt med plankvalv, det är alltid mysigt och blir lite ombonat och vindskydd är ju alltid bra att ha. Jag tycker om variationen i din trädgård - plant, stenhällar osv. Tänk att få odla i bergskrevor och håligheter!! Vi bor på en "bergkulle" men inget syns, så jag får spränga mig fram om jag vill ha lite bergigt...suck...

  SvaraRadera