tisdag 17 november 2009

De ligger i startgroparna............

Gick en liten inspektionsrunda i trädgården idag och då hittade jag den här lilla godingen, det är också en myrten men inte samma släkte som jag visade igår utan Paxistima canbyi (Klippmyrten) en mycket söt och trevlig liten buske som också den är vintergrön och prefekt som marktäckare den blommar i maj med små gulgröna blommor. Om ni klickar upp bilden ser ni alla knopparna som går åt det röda hållet
Den här är inte dum den heller:) Daphne blagayana (Balkantibast) kolla in knopparna! Den kommer att blomma inom några dagar. 
En föraning om vad som komma skall, inte klokt att de redan har kommit upp så här långt. Ser ni vad det är? Paeonia wittmanniana (Sidenpion) som vi frösådde -05
De små snödropparna har också tittat upp!
Men jag blev nog mest förvånad över att se att Stachys macrantha (Praktbetonika) blommade:)
För att inte tala om detta!!!! Vad säger ni om det? En liten liljebagge, numera före detta. 

3 kommentarer:

 1. Jag måste ta en runda i trädgården i morgon och se om det finns små överaskningar hos mig med. Hoppas bara att jag slipper se din röda hyresgäst.
  Tidigt i morse fick Kjell rusa ut och skrämma iväg tre rådjurs-eländen. Tänk att man inte ska få ha sin tomt ifred för röda små odjur och fyrbenta vackra eländen.

  SvaraRadera
 2. Dööda!!! Sorry, jag blir lite våldsam när jag ser rött. Intressanta växter, vad spännande med den snart blommande Daphnen!

  SvaraRadera
 3. jag såg ett gäng minisniglar idag. De var nog inte mer än två cm långa men de var många. Med betoning på "var". =)
  Alla buskar och träd har de nya knopparna klara redan innan de fäller löven på hösten, men perennerna som brukar vissna ner helt känns ju lite tidiga.... Man får hoppas att de klarar även svår kyla. Jag hade nog lagt ett lövtäcke över dem om jag hade varit som du.

  SvaraRadera