tisdag 1 maj 2012

Flitiga som bin:)

 Den här synen mötte oss när vi gick ut i trädgården vid halv niotiden i morse- ett skirt grönt draperi från Ornäsbjörken:)) Vilken lycka det är när lövsprickningen startar, det går med en faslig fart:)
 Var och hämtade en del av mina saker som jag gjort i keramik hos Linda i går kväll, nu var det dags att fixa till lite innan jag fick det som jag ville ha det:) Inne hos alven började jag med att lägga en sten och sedan öste jag jord över den och mot tegelpannorna mot armeringsnätet. Jag plattade till och byggde vidare tills formen var som jag ville.
 Sedag klädde jag in alltihop med mossa som jag vattnade ordentligt för att den förhoppningsvis ska växa fast där. Sedan placerade jag porten/dörren mot den. Det är nämligen dörren till älvornas rike:) Det kommer förhoppningsvis att se lite mer ombonat och lummigt ut när hostor och annat växt upp runt omkring;)
 En lite hjälpreda kom också idag, Nicholas var alldeles överlycklig över att få vattna, så mycket han ville:))
 Göran har gjort ett mastodont arbete med diket, det är nästan klart men han fortsätter i morgon. Jag har rensat ogräs och skolat om fuchsior och lite annat, med andra ord har vi varit lika flitiga som bina........
.........härligt att se dessa små gynnare jobba som galningar med att samla nektar:)

7 kommentarer:

 1. Men åhh vad mysigt. Vad underbart att se att det inte bara är jag som sprudlar av ideér. Den där dörren är ju underbar.Det är ju så härligt att ha lite egna små detaljer;) Jag har sått massa luktärtor i krukor ikväll. 5 olika färger. Kommer bli underbart att placera ut dom sedan.

  SvaraRadera
 2. Den dörren är ju bara för cool!!! En sådan vill jag ha :-) Möjligt att jag kanske kopierar dig om du inte misstycker? Fast jag kommer ju aldrig iväg till Linda så jag får nog pilla ihop en i trä istället.

  Ha det gott i värmen, vi har ju den inte kvar så länge till.
  Christer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får gärna kopiera Christer;) Att göra en i trä blir nog ännu häftigare:))

   Radera
 3. Men så himla fint det blev med dörren och mossan, klart att älvan bor där.Har du gjort dörren själv??
  Ha en underbar dag!

  SvaraRadera
 4. Min söta lilla plutt med sin vattenkanna <3

  SvaraRadera
 5. Det blir jättefint! Så bra med en vatten-hjälpreda! Han är välkommen hit också...
  Kram Ester

  SvaraRadera
 6. Oj, jag blir alldeles matt över allt arbete ni gjort i vår! Så sött med älvans dörr. Hoppas att mossan vill växa fast! :-)

  SvaraRadera