onsdag 9 maj 2012

Ett stilla vårregn!

 Idag har ett stilla vårregn fallit hela dagen, helt perfekt för det var hiskeligt torrt på sina ställen och vatten behövs ju nu på våren:) Hoppas att det blir lite värme nu också så att man kan vara ute utan att frysa rumpan av sig. Jag fick i alla fall städat och fixat iordning på altanen och satt fram mina pelargoner så nu ser det riktigt mysigt ut.
Den här krusbärskiwin ( Actinidia arguta 'Issai') har vi stora förhoppningar på i sommar, det är en självfertil planta så det ska inte behövas en han och en honplanta för att det ska bli bär:) Den växte lite dåligt den första tiden efter planteringen men i höstas såg man att den etablerat sig och satte igång att växa. Den verkar i alla fall trivas för i år har den startat upp ordentligt och växer så det knakar.
 Mitt blåregn (Wisteria av någon sort jag inte vet) är på gång nu,kan ni se den gröna knoppen?
I brist på blommande körsbärsträd att fira in våren med som Japanerna gör så kan vi låtsas att häggmispeln (Amelanchier spicata) som blommar just nu är körsbärsträd:) Det är så underbart att se dessa vita skyar av blommor.

3 kommentarer:

 1. Häggmispeln du visar är en favorit. Skenet som blir är underbart i den. Jag tror att jag köpte den förra året, men om det var fel sort så fick jag ju namnet av dig nu Jättebra Tack//Britt

  SvaraRadera
 2. här började det inte regna förrän på eftermiddagen. Jättebra för då hoppas jag det lugnar ner sig med pollen, känner av alpollen gode mycket.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 3. Spännande med den där kiwin! Du får rapportera sedan hur den utvecklas och framför allt hur bären smakar!
  :-)

  SvaraRadera