fredag 11 maj 2012

Regnuppehåll!

 Det verkar som om regnet har gjort ett längre uppehåll idag:) I alla fall har det inte regnat alls sedan tidigt tidigt i morse. Nu ska det i stället börja att blåsa hårt enligt SMHI, vi får väl se hur det blir. Göran åkte med Micke till Botan för att fota Rhododendron men jag tyckte att det var lite för ruggigt väder även om det inte regnade, stannade hemma för att skola ut de sista fuchsiorna, men så tog jorden slut;( Får åka och köpa mer lite senare idag. Så jag tog kameran och kollade runt lite i trädgården och mamma mia vad det växer fast solen inte skinit de sista dagarna. Den här skönheten är ny för mig i år Lilium mackliniae (från Cox) vacker eller hur:)
 En annan som ska till att blomma för första gången är Paeonia mairei (Glanspion)

 Min svavelpion kommer också snart att blomma, dock inte i lika stor grad som förra året då den har drabbats av någonting som gjort att halva plantan har dött och andra halvan har blivit förkrymt:( Det är bara 3 stänglar kvar av ca 12 st:( Ska se om man kan lyfta den för att se hur rotsystemet ser ut.
 Skunkkallan  (Lysichiton americanus) trivs verkligen i detta regnväder då den har fått vatten så det förslår i år:)
Armeria maritima x caespitose 'New Sealand Form' blommar också för fullt:)  Detta regnet har gjort mycket gott för växtligheten i våra trädgårdar och i naturen för övrigt men medaljens baksida är ju sniglarna:( Det kryllar av dem nu:(  Jaja, det är inte mycket att göra åt man får väl strö ut lite gift så att de decimeras:)

8 kommentarer:

 1. Oj, här är det långt till att pionerna sätter knopp... Meningen tvekan om att det växer så att det knakar.
  Är själv inne i dag pga blåsten. Får hoppas att den lugnar sig. Inget regn här heller...
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 2. Oj, här är det långt till att pionerna sätter knopp... Meningen tvekan om att det växer så att det knakar.
  Är själv inne i dag pga blåsten. Får hoppas att den lugnar sig. Inget regn här heller...
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 3. Dröjer ett tag även här innan det blir blommor i Pionerna.Och jag håller med dig om att dessa sniglar är det bara att försöka ta död på så många man kan.Inget roligt jobb.MVH

  SvaraRadera
 4. Härligt med pioner i knopp.
  Dessa dj.... sniglar. Har klippt och trampat ihjäl massor de två senaste kvällarna. Just nu verkar det inte vara lika många som hänger i lökblasten efter snödropparna. Hoppas jag lyckats ta kål på alla :-))
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 5. Men va tidigt allt blommar hos dig!
  Vad gör du?
  Trevlig helg Monica!

  SvaraRadera
 6. så fin den lilja var!!! så synd på din fina svavelpion , jag hoppas du kommer tillrätta med det problemet den har.
  Ha en underbar helg!!

  SvaraRadera
 7. Den där liljan var verkligen vacker! Inte är det roligt när det regnar - men i lagom mängder bra för växtligheten!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 8. Det var en rackarns fin lilja! Tror inte jag sett den någonsin förr.

  Det växer så det knakar nu, trots brist på sol. Men jag tror det har att göra med att det är varmt på nätterna nu, i alla fall här i lilla Sibirien.

  Mängder med snäckor som vanligt här (och någon enstaka åkersnigel) men de gör aldrig någon skada på växterna så de får glida omkring här som de känner för :-) Inga mördarsniglar än här i byn tack och lov :-)

  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera