lördag 19 maj 2012

En trevlig dag med buss/ar till trevliga utflyktsmål!

Idag har vi varit på bussresa med STA BoD:) Det var två bussar som utgick från Uddevalla klockan 8.00 i morse och första stoppet var Eskilsby och Peter korn. Att det var två bussar berodde på den enorma efterfrågan så det kom en karavan till Peter som tog emot oss och pratade lite innan vi vandrade runt själva i hans park:) Här står han i egen hög person och hälsar oss välkomna:)
 Hans trädgård/park är ett helt fantastiskt ställe att vandra runt i. Jag tror att om man gick där i en hel vecka (minst) så skulle man nog kunna upptäcka olika växter var annan minut dygnet runt:) Det finns växter som är så små att man nästan får ha förstoringsglas för att se dem. Den här Lunddockan (Glaucidum palmatum) behövde man inte ha supersyn för att se dock, en fantastisk stor "rugge" av denna underbara blomma fanns att beskåda och tittade man sig runt omkring upptäckte man att det fanns fler "ruggar" lite runt omkring:)
 Här ser man lite av Peters "stenparti" (Klicka upp bilden så ser ni bättre) Man kan ju få komplex för mindre:)) Vårt stenparti hade nog kunnat få plats någonstans i ett litet litet hörn här:)
 Vädret hade vi med oss och solen sken på oss när vi gick omkring och tittade och fotade;)
 Efter Peter Korn var det dags för två andra besöksträdgårdar. Den ena bussen åkte till Råda Säteri och sedan vidare till Anjas Hill (http://anjashill.blogspot.se/)  Vår buss åkte en liten bit bort mot Landvetter och till Bengt Täpp Eriksson. Han visade upp en villaträdgård med många fina Rhododendron och lite japaninspirerad trädgård:)
 Här hade han skojat till det med en formklippt buske, "gubben" var i naturlig storlek eller lite mer faktiskt för jag tror att de flesta av oss skulle kunna stå rak under den utsträckta armen:))
 Här är dammen med en fantastisk klippformation i bakkant.
 Snyggt!
 Sedan bar det av till Råda Säteri och Gerben Tjeerdsma. Ett fantastiskt vackert gammalt säteri i vackra omgivningar.
 Här kunde vi "gå loss" i plantskolan och hitta godbitar:)
 Den här underbara utsikten över den vackra Rådasjön kunde man njuta av bara man höjde blicken från plantborden:)
Fantastiska och majestätiska träd fanns det en hel del av i omgivningarna.
Att få åka på en sådan här resa till trevliga trädgårdar och plantskolor är underbart för en sådan som mig:) Att få dela upplevelserna med andra trädgårdsintresserade, trevliga medresenärer förhöjer ytterligare känslan. Tack alla goa och trevliga människor för i dag:)

5 kommentarer:

 1. Ja det var en kanondag! Anjas trädgård var superfin måste jag säga om inte du har sett den ;-)
  Kom på halvvägs till Uddevalla imorse att jag hade tomatplantor till dig, satte ut mina igår och det blev några över, men då var det ju försent att vända och åka hem och hämta dom!
  Tack för idag och hälsa din gubbe att han är duktig han som fixar så bra :-D

  SvaraRadera
 2. En roligt tur att följa med på, även om jag inte satt på bussen. Fina bilder!

  SvaraRadera
 3. ÅÅ vilken dag!!!Och en del inköp också kan jag tro:)
  Ha en underbar helg!!

  SvaraRadera
 4. Trevligt med inspirerande trädgårdsresor! Måste nosa reda på om det finns någon förening här i trakten som ordnar sådana.
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 5. Vilken fantastiskt innehållsrik dag med bara roligheter! Härligt!

  Kram/Märit

  SvaraRadera