fredag 18 maj 2012

Pollineringskurs!


Idag har vi haft pollineringskurs hemma hos oss. Rhododendronsällskapet Västsvenska Kretsen var arrangör och Michael Zvorc berättade ingående vad man bör tänka på när man korsar tvåplantor. Det var tipps i både stort och smått. Vi höll till i "stallgången" och efter genomgången och många frågor blev det kaffe och smörgås:)
 Sedan gick vi ut i trädgården där det blev praktisk övning. Här kollar Michael med hjälp av ett förstoringsglas om blomman är mottaglig för pollinering.
 Göran!! Hämta mer pollen!! Det gäller att ha tillräckligt av pollen för att göra en bra pollinering:)
 Här sker själva pollineringen.
Efteråt gicks det en och annan runda för att kolla på våra olika plantor, vända på blad och diskutera olika korsningar, arter och hybrider:) Det var kallt men i alla fall uppehåll och det blev en väldigt trevlig dag:)

3 kommentarer:

 1. Det är ett jäkla pill det där men så roligt när man lyckas :-) Synd bara att det tar så många år tills man får se ett resultat, men den som väntar på något gott :-)

  Ha en bra dag!
  Christer.

  SvaraRadera
 2. Så spännande! Vad korsade ni?

  SvaraRadera
 3. Det var en mängd olika, vet inte riktigt vilka det var för jag stod mest för markservisen:) Det är mest Göran som är intresserad av att pollinera;)

  SvaraRadera