onsdag 16 maj 2012

Åska och drivbänkar:)

 Idag är det första dagen på Görans långledighet och trots att det varit mulet och grått med rejäla regnskurar och till o med åska har vi ändå fått gjort nya drivbänkar till alla hans Rhododendronsticklingar och frösådder:) Vi använde de plankorna som vi egentligen skulle ha till bryggan runt dammen men de har börjat att vrida sig lite för mycket så vi beslöt oss för att använda dem innan de var helt fördärvade. Det är inte helt perfekt men nästan:)
Kände för en blombukett till rumsbordet och dessa rabarberblommor tycker jag är häftiga:)
 Så här såg det ut när vi började i morse. Han lade ut plankorna på ett ungefär var de skulle vara. Den gamla trasiga traktorkärrran ska köras ner på åkern. Själva stommen är bra med allt trä är mer eller mindre ruttet så Göran ska göra bygga nytt:) Tills vidare får den stå med en presenning över sig på åkern:)
 Sen började han skruva medan jag mätte och ritade ut var han skulle såga, arga snickaren (Tv-program) skulle ha varit stolt över vårt samarbete:)  Den svarta markduken lägger vi i botten så att inte en massa rotogräs växer igenom bäddarna. Första bänken är föresten grus i för där har han ställt backar med sticklingar o frösådder som är utskolade i gamla brödbackar.
I de andra ska torv och skogsförna fyllas på för att han senare ska kunna plantera ut lite fröplantor och annat. Marken sluttar ju lite så vi ska fylla på med lite jord i framkant och så i gräsfrö. närmast drivbänken har vi börjat att lägga sten. Framkanten har vi inte bestämt oss för hur vi ska göra ännu men det blir nog något liknande. I bakkant mot stammarna till häggmisplarna och vår väg ska vi bygga upp ett "plank" på drygt 1 meter för att skydda mot västanvinden.
I kväll ska vi på 20-årskalas, min brorson fyller år i dag:)

9 kommentarer:

 1. Oj, så duktiga ni har varit och så skönt att ha de där bänkarna klara!

  Kram/Märit

  SvaraRadera
 2. Vilka fina drivbänkar, gillar att de inte är så bräda, man kommer åt plantorna på ett bra sätt.
  Ha en trevlig helg / Marika

  SvaraRadera
 3. Hejsan Monne!
  Det är inte helt obekant att jag brukar avundas alla som är två om trädgården. Min man 'hjälper till' om han har tid (vilket han inte har så här års - han har många masteruppsatser att läsa och examinera blivande lärarstudenter). Det känns ibland rätt tröstlöst att försöka hinna med allt själv.
  Du får hälsa de 45 som anmält sig att mycket av vårbruket är ofärdigt än..../Anja

  SvaraRadera
 4. Det där blev ju jättebra! Vad ni är duktiga.
  Nu får ni ta lite helg också!

  SvaraRadera
 5. Imponerande! Det där blir fint.

  SvaraRadera
 6. Åå vad fint. Visst är det bra med händiga karlar;)
  Jag har snart nytt jobb åt min.måste bara få rätt tillfälle att inviga honom i tanken, haha.

  SvaraRadera
 7. Oj vilket snabbt jobb!! kan man få hyra han??
  Ha en underbar helg!!

  SvaraRadera
 8. Underbart att få nya bänkar! Förstår att ni behöver det :) Hälsa snickaren och ha en underbar helg!

  SvaraRadera