måndag 30 april 2012

Zedraken är på plats:)

 Idag har det varit ett helt fantastiskt väder, vi har varit ute precis hela dagen;) Vi började med att få ut en hel del av våra "övervintrare" bl. a denna Melia azedarach (Zedrak) den här har vi alltid på altanen för vi vill ha både doften och känslan av lite djungel:) Doften är helt underbar någonting mellan liljekonvalj och lilja;)
Så här ser blomman ut, klicka gärna upp bilden så ser ni bättre hur vacker den är:)
Snart slår dessa knoppar ut och då doftar det ännu mer:) Vi fick nästan fyllt växthuset också med växter som behövde komma ut, nu är hälften av alla fuchsior i pallkragar med skuggväv över på dagen och vassmattor mot eventuell frost på natten. Det händer mycket nu - tror att hostorna växte flera centimeter i dag;) Ha en fin valborgsmässoafton alla!

4 kommentarer:

 1. Nu stundar underbara tider och dofterna - ja, vad vore våren utan dem?!
  Din fina terassväxt är okänd för mig men, blommorna är väldigt vackra!

  Ha en fin Valborg!/Anja

  SvaraRadera
 2. Ja, den var fullständigt okänd för mig med. Jättefina blommor. Den måste jag kolla upp.

  Ha det gott!
  Daniel

  SvaraRadera
 3. Häftigt växtsätt den har den där draken. Doft är härligt på altan, kände inte till denna växt. Kan man ta sticklingar från den?

  SvaraRadera
 4. God morgon, vilket underbart väder vi fått, denna vårhelg :) Många premiärer har det varit i helgen, trädgårdsskötsel, fikastunder etc, och som du gjort, utflytt av växter. Jättefint träd, och ovanligt? Härligt med väldoft på altanen.

  Läste repotaget från er resa, spännande! Vi har också pratat om en resa dit, mest maken som älskar wiskey, men även jag om gillar gamla hus :)
  Ha en skön första maj ♥

  SvaraRadera