lördag 26 maj 2012

Årsmötesvärd på Botan!

 Idag har det varit en heldag på Botan. Det var Svenska Rhododendronsällskapet som hade årsmöte och i år var det Västsvenska kretsen som stod som värd:) Efter själva årsmötet fikade vi lite och därefter höll Hans Eiberg från Danmark ett intressant föredrag. Efter föredraget gick en del av oss upp till restaurangen för att äta lunch. På väg upp till restaurangen finns detta underbara blåregn, det växer på huset till vänster om ingången till lökträdgården:) Det doftar även helt underbart.
 Går man en liten bit längre upp och tittar till höger ser man Rhododendron och azaleor i en ljuvlig rabatt:)
 På vänster sida finns det en lökrabatt som mer eller mindre hade blommat över men dessa fantastiska höga (säkert en meter) var fortfarande helt fräscha de hette Tulip 'Groenland'
 Det var soligt och hett så det var oerhört många människor som hade sökt sig till skuggan under träden. Det satts eller lågs på filtar och en del låg på gräset utan filtar och en del använde sofforna:)
Tänk att ha en hel "skog" av gullregn att vandra under;) Nu ska vi ta det lite lugnt en stund. I morgon klockan 15-19 har vi öppen trädgård, då är ni hjärtligt välkomna ni som vill och kan:)

5 kommentarer:

 1. Grattis till värdskapet! Botan står i en klass för sig!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 2. Botan är ett favoritställe för mig :-) Men numera får man ju inte ta med hundar in så det var längesedan jag var där.

  Jag har ju ett kinesiskt blåregn här som överlever mot alla odds :-) Det brukar frysa ned till marken varje vinter, men vissa milda vintrar som den vi hade klarar den sig. I år skall jag beskära den hårt för att se om jag kan få någon blomma på den, tvivlar dock :-) :-) :-)

  Ni har kommit mycket längre med blommning än vi har, här har inte någon rhododendron slagit ut än.

  Ha en bra dag och hoppas många kommer till er trädgård!
  Christer.

  SvaraRadera
 3. Underbara Botan! Jag har inte varit där på två år, så nu är det verkligen dags! Hoppas att det blir snart!
  Ha det gott!
  Kram
  Christina

  SvaraRadera
 4. ÅÅ underbara bilder från botaniska..dit vill jag igen:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera