lördag 5 maj 2012

Åh vad det blommar!

 Trots att det har blåst en mindre storm idag och temperaturen sjunkit avsevärt de senaste dagarna fortsätter det att "explodera" i rabatterna:) På långt håll så lyser det blått på vägen upp till "jordkällaren" det är Omphalodes verna (Ormöga) Vi hade trevligt trädgårdsbesök idag från Ale Trädgårdsförening och de drogs nog åt det hållet av färgen skulle jag tro;) De stackarna trotsade blåsten och den kalla vinden och vandrade runt i trädgården.
 En annan i ögonfallande växt är den här Heucheran (Alunrot) hr inget namn  på den men den lyser på långt håll, det är nyutspringet som har den här färgen, senare blir den mer åt det orangea hållet:)
Blommar gör också Rhododendron 'Blewberry' och det är en fantastisk tid vi har framför oss nu när alla Rhododendron ska till att blomma:)
 Corydalis scouleri (Jättenunneört) Är en trevlig högväxande nunneört.
 Lökar av Narciss 'Thalia' planterade jag en massa av i höstas, nu blommar de i renaste vitt och de doftar ljuvligt.
Här blommar det också men det är sämre med doften:) Den här mojängen med rosor o blad har jag också gjort hos Linda:) Den har nu hittat sin plats bredvid min keramikbok - den har en matchande grön fjäril;)

9 kommentarer:

 1. Keramikbok? Vad fin den var. Läste först Kemibok, och tänkte oj, det visste jag inte om Monica.
  Men det kanske är en keramikbok om kemi....hahahha
  Övertrött här, ja så är det.
  Ha en härlig lördagkväll

  SvaraRadera
 2. Vi har också fått litet kyligare vindar, men det blev ändå solsken idag. Såg nyss att vårt ormöga också börjar blomma nu.

  Vilken fin kermikbok!

  /Märit

  SvaraRadera
 3. Hej, här i öst har också kylan börjat sätta in igen! Vilka fina grejer du gjort hos Lina - hälsa henne från mig när du träffar henne! Gillar keramikboken! Själv har jag bara böcker om keramik, men inga böcker AV keramik! Jättekul! :) Ha en fortsatt trevlig helg! :) Mia

  SvaraRadera
 4. ja här blommar det inte mycket idag om man nu inte kan kalla snöstjärnorna på fönstret för blommor...skrutt väder med andra ord, snö,snö,snö:(
  Ha en underbar helg!!

  SvaraRadera
 5. Gillar din keramikbok! :)
  Och oj vad det har satt fart hos er.. här går det liite slöare men å andra sidan så blommar allt på samma gång här, crocus, vivor och ormöga på samma gång ;)

  Ha en skön lördag!
  Kramar

  SvaraRadera
 6. Mycket fint som blommar hos dig nu. Saknar mina vanliga nnneörter nu när dom börjar blomma ut, finns det liknande som blommar senare? Thalia är ju bara så fin, jag missar att köpa dom varje år, men ihöst så kanske.

  SvaraRadera
 7. Oj! Så där långt har trädgården inte kommit här i Hamburgsund! Längtar efter att rhododendron ska blomma, men om det är på gång hos dig behöver jag kanske inte vänta så länge ;)

  SvaraRadera
 8. Ni är så långt före i er trädgård än vad det är här. Inte en enda narciss har knopp än, det är knappt bladen visat sig :-)
  Härliga bilder!

  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 9. Kära nån, vad du har varit flitig! Haft visning, gjort keramikgrejer,burit växter ut och in och skrivit trevliga reserapporter från Skottland! Jag körde förbi ditt hus idag på väg hem från Skåne och såg att det blommar fint i verkligheten också. Och häggmispeln är helt fantastiskt just nu!

  SvaraRadera