tisdag 8 maj 2012

Glädje och överraskning!

 Jag har skrivit om denna växt förr men den tål att omnämnas igen:) Arabis caucasica (Fagertrav) En bland de absolut första växterna jag frösådde:) Blev väl ca 20 små krukor, ett fåtal sålde jag på min första växtmarknad men det mesta ville ingen ha:( Jag pluttade ner några plantor till höger om "trappan" upp till Rhododendronplatån, de är där det är som mest. Det är nog 7 år sedan nu och de sprider sig lite lagom som ni ser:) Små "duttar" lite här och var i landet bland Rhoddarna:) Jag älskar när det vid denna tiden väller ut vita blommor mellan stenarna upp igenom:) På andra sidan trappan har jag planterat rosablommande fagertrav, men de plantorna har jag köpt.
 På den dagliga rundan i dag upptäckte jag till min stora glädje och förvåning två sådana här små skönheter mitt inne i en scilla:) Sangunaria canadensis Multiplex (Fylld Blodört) Har alltså inte planterat den där, men det är jättebra att veta att den trivs där för nu kan jag flytta mina andra dit eftersom de snart blir "begravda" av strutbräken.
En annan skönhet som jag upptäckte var Clematis fusijamana, ja den har jag alltså planterat där så det var ingen överraskning men den blommade för första gången:) Har fått den av en trädgårdsvän (frösådd skulle jag tro) det är en lite ovanligare art från Japan som bara blir 1,5 - 2 m och tillhör klippgrupp 1 dvs  behöver ej klippas:) Dessa uppgifter hittade jag på nätet så jag hoppas att de är riktiga. Visst är den fin:)

6 kommentarer:

 1. Va var det ingen som ville ha? De få ju skylla sig själva. Tur för dig nu har du ju en vit bäck.
  Vackert! Fint ni har gjort med stenarna.
  Tack för alla hälsninar du är en trogen läsare.
  Blir alltid lika glad.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 2. Så himla fint med fagertraven den blev ju mycket bättre hos dig än hos någon som inte hade en så bra plats att plantera den på. Perfekt.

  Den clematisen skulle jag gärna ha hos mig också. Så fin ock lämpligt hög.

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 3. Vilka fina bilder! /Leila

  SvaraRadera
 4. Så fint med din vita bäck, jag har också fagertrav men i stenspartiet gillar den jättemycket, nu väntar jag bara att den ska bli en bäck:)
  den clematisen var superfin helst med höjden:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 5. Ljuvligt med fagertraven vällande över stenarna!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 6. Så vackert med Fagertraven invid stentrappan!

  Söt liten klematis! Har ännu inte hittat någon utslagen klematisblomma här.

  Kram/Märit

  SvaraRadera