tisdag 29 juli 2014

Svampplock o solhattar!

 I morse kom en kompis och hämtade mig klockan sju, vi skulle ut i skogen och se om vi hittade lite kantareller:) Det var riktigt skönt i skogen vid den tiden på dagen och även om vi inte hittade så mycket svamp (ca 2 liter) var det trevligt med en skogspromenad och lite prat o skratt:) Det var på sina ställen väldigt torrt men riktigt grönt o frodigt på andra ställen.  Här hemma har det nu blivit lite svalare utetemperatur men torkan består:( 
 Echinaceorna blommar, den ena efter den andra och här är det E.'Milkshake' som har blivit en riktigt rejäl planta sedan planteringen förra året. Kanske de gillar lite torrare förhållanden?
 Echinacea purpurea 'Alba' är riktigt vit o fin:)
 E. 'Profusion' är lite kul tilltufsad i sitt utseende. 
E. 'Buttercreme' är en annan vacker uppenbarelse, den har endast en stängel i år men blomman är ju inte sämre för det:)

2 kommentarer:

 1. Hejsan

  Det är gott med kantareller, men jag har aldrig lyckats hitta mer än en i skogen. Jag är inte så bra på det där. Vet ju exakt hur dom ser ut men kan stå mitt upp i en familj med svamparna, men ändå gå ifrån. Så hör man efter en liten stund......va går du från så fina svampar?

  SvaraRadera
 2. 2 liter var väl inte dåligt i denna torkan. Vi har fått lite regn denna veckan men det är inte lönt att leta svamp ännu.
  Fina solhattar.
  Kram
  Anette

  SvaraRadera