torsdag 10 juli 2014

Mer om Norrlandsresan!

 Efter en god frukost på hotellet på lördagsmorgonen gav vi oss iväg på en tur med trädgårdsvandringar:) Först ut var Carina o Staffan Holmström som hade en underbar trädgård. Hostahäckar och mycket välkomponerade rabatter med ett stort antal, för mig ovanliga växter:)
 På baksidan hade de skrapat fram berget på många ställen vilket gjorde att jag kände mig hemma :) 
 Mysiga gångar i lummiga vindlingar var både snyggt och skönt skuggigt i solgasset :)
 Hos Inger o Claes Sahlén serverades fika och de hade en jättefin liten trädgård med detta söta lusthus i ena änden:)
 Här var det lite för soligt för att få till bra bilder men den här pionen var helt underbar:)
 Hos Ulla o Bo Eriksson hade man kunnat gå länge eftersom det fanns så otroligt mycket mer än växter att titta på :) Detta klotet i granit hade han själv gjort och det var fascinerande att titta på hur det med enbart hjälp av vattentrycket snurrade runt :) Så vackert!
 Uppe på en liten terass såg det ut så här.
Tittade man neråt från terassen säg det ut så här:) Ett "dike" av sand med bryggor, torra stockar och annat gjorde denna trädgård väldigt spännande:) Har tagit massa fler foton från alla trädgårdarna men skulle jag visa alla så hade det blivit ett ÄNNU längre inlägg:) Om någon av trädgårdsägarna läser det här vill jag bara säga av djupet av mitt hjärta ett stort TACK för att vi fick se så mycket fint hos er, härligt att få träffa så trevliga o goa människor:)
På kvällen var det Supé med underhållning, mycket trevligt! Ett stort fint prisbord fanns o lotter tog jag i mängd för jag förälskade mig handlöst i denna betongbebis :) Inte vann jag den inte men det gjorde Bitte och kan ni tänka er vilken lycka - HON GAV DEN TILL MIG!!!  Blev så himla glad så det kan inte beskrivas:) Nu ligger den här hos mig och jag klappar på min lilla bebis varje gång jag går in i huset:) 

5 kommentarer:

 1. Hejsan Monne! Så himla trevligt att få ta del av dina trädgårdsbesök där uppe i Norr. Där verkar det finnas mycket fint att se!
  Annars: Mår du bra i värmen? Vi använder kallfläkten i luftvärmepumpen och lyckasd hålla inomhustemperaturen runt 20 -22 grader!

  /Anja

  SvaraRadera
 2. Hej Anja! Ja det var verkligen en trevlig resa :) Jag har otroligt ont av värmen så vi har också kallfläkten på, dörrar o fönster stängda för att inte släppa in hettan:) Kram/Monne

  SvaraRadera
 3. Vilken trevlig resa och härligt med trädgårdskompisar som heter Bitte.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 4. Oh underbart att få följa med i dina trädgårdsvandringar, jag skulle kunna pyssla med trädgårdsbesök hela semestern men övriga i familjen gillar inte det...då är bloggvärlden underbar att få vandra in i!Kram MOnica

  SvaraRadera
 5. Vilken resa! Så mycket fint att titta på. Det där snurrande klotet verkar intressant.
  Även här är det kämpigt med värmen och luftkonditioneringen går dygnet runt.
  Ang jordgubbarna är inte plantorna 30 år utan de förnyas med revor vart fjärde år.
  Kram Anette

  SvaraRadera