lördag 19 juli 2014

Lite underifrån!

 Det blir inte alltid riktigt som man tänkt sig :) För några år sedan köpte vi en Clematis viticella 'Södertälje' som vi planterade med intentionen att den skulle klättra lite fint på en spaljé som vi satt i rabatten. Den blev dock större o högre än vi kunnat föreställa oss så vi beslutade oss för att skaffa ytterligare en "portal" så att den kunde klättra över grusgången. Sagt o gjort, spaljén kom på plats i våras och klematisen började att växa men det blåser lite mycket just där så några "revor" har hamnat utanför ställningen och liksom "hänger" lite utanför, men vi får fixa upp den och hjälpa den på traven med lite mer tråd:) Blir lite fint ändå när men ser blommorna lite underifrån :) 
 Klickar ni upp bilden så kan ni se den delen som hänger utanför.
 Trots rådjurens framfart för ett tag sedan har tack o lov i alla fall den här plantan "kommit tillbaka" Det är Rosenpimpinellen (Sanguisorba obtusa )som nu ståtar med sina neonrosa vippor:) Tack o lov så kan många av de perenner som rådjuren betar ner klara av det och producera både nytt bladverk o knoppar. 
 Så här ser knopparna ut innan de slår ut.
 Gillar verkligen detta släkte med sitt skira bladverk och sin vippor Fast tyvärr så gilla ju även rådjuren dem som sagt:( Som ni ser så har plantan hämtat sig men den så inte särskilt kul ut när rådjuren precis hade betat ner den då för ett tag sedan, gröna pinnar var det enda som återstod:(
Så här ser bladen ut i närbild, visst är de snygga:)

2 kommentarer:

  1. Snygga blad och klematisen blev ju så snygg i portalen. Här står sex sötingar på tillväxt för utplantering så småningom.
    Attans besvärliga rådjur ni har.
    Anette

    SvaraRadera
  2. Södertälje är en riktig favorit. Härligt med klematis som blir riktigt stora.

    SvaraRadera