tisdag 15 juli 2014

Bladen singlar gula till marken!

 Undrar hur detta kommer att sluta om det ska fortsätta att vara så här torrt? Det småregnar med jämna mellanrum men det blir aldrig mer än ca 2-5 mm och det dunstar bort nästan med en gång:( Löven singlar gula till marken från både träd o buskar så man skulle kunna tro att det är i slutet av augusti. Nästan alla hostablommor är vissna så jag klipper av dem för det ser så skräpigt ut och det blir så fula märken när de ramlar ner på bladen, tror aldrig att jag gjort det så här tidigt förut. 
 Till o med Echinaceorna blommar. De brukar inte blomma förrän i augusti så till o med de är förvirrade:) Detta är 'Hot Papaya' 
 Dagliljorna kommer nu i blom mer o mer för varje dag ( de som fått vara ifred för rådjuren vill säga) Försöker ju att låta vattenspridaren gå i halvtimmespass men det finns inte tillräckligt i brunnen för att kompensera regnbristen tyvärr. Men de är tappra och kämpar på:) Här är det en som jag köpte förra året och som nu i år visar sig som den ska:) Namnet är 'If I Were A Shepherd' och den är 96 cm hög med en blomma som är 15 cm, det står att den är doftande men det känner inte jag. Registrerad 2004 av Shooter.
'Indian Giver' tyckte jag var kul att köpa för jag har en hel del korsningsplantor med den här som ena föräldern och det är kul att kunna jämföra:) Den är 51 cm hög med en blomma på 11,5 cm. Registrerad 1991 av Ferguson.
'Rosella Flight' fick jag som bonusplanta förra året av Gerald Holhs och gissa om jag blev glad eftersom det var en planta från Brian Mahieu :) en av mina favorithybridisörer. Den är 91 cm hög med en blomma på 12,5 cm och registrerades 2003. I år har jag köpt 'Gudrid' men den kommer nog inte att blomma förrän nästa år.
En liten plutt är 'Little Sweet Sue' som bara är 41 cm hög med en blomma på 7,3 cm. En väldigt söt planta perfekt i framkant på en större rabatt:) Registrerades 1981 av Robertson. 

6 kommentarer:

 1. Hot Papayan är snygg.... Tror att det är den som är på g hos mig också... Den kanske är extra tidig, mina andra har bara fått små knappar än....
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 2. Igår fick vi några rejäla skurar, men det är torrt ändå. Får man 20 mm regn betyder det 2 cm på jordytan (där de kommer åt jorden). Är det snustorrt så försvinner dessa 2 cm snabbt upp i luften i stället för in i jorden.
  Jo, jag vet att du gillar dagliljor och du är verkligen inte ensam om det. Det är snarast jag som måste vara den enda människan i detta land som inte är hemerocallistoman ;-)))!
  Dessvärre är det inte den enda extrema åsikten jag har...;-)))!
  /Anja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha Anja, åsikter måste man få ha vare sig de är extrema eller inte :) Är faktiskt bättre att säga vad man tycker än att vända kappan efter vinden eller hur :) Kram/Monne

   Radera
 3. Gillar dessa dagliljor i den kalla färgskalan även om jag inte har några. Är rädd för att om jag köper några kommer det att bli ketchupeffekten. Det kommer att bli massor, jag kommer inte att kunna sätta stopp.
  Så roligt att få en glimt av din samling och all färgprakt.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 4. Visst är det torrt. Det kom en rejäl regnskur här om dagen, fast det hjälpte nog inte mycket. Fina dagliljor! Tagetessmöret lät gott:)
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 5. Hejsan

  Önskar en fortsatt skön sommar och hoppas vädret är ok hos dig med.

  SvaraRadera