tisdag 8 juli 2014

Norrlandsresan!

 I torsdags den 3:e juli åkte vi i väg på en, för oss lite längre resa (semester med jobb ;)) Hade i ett svagt ögonblick lovat att vi skulle hålla föredrag på STA:s norrlandskretsars sommarmöte i Örnsköldsvik :) Eftersom vi inte längre har några katter som ska ses efter kunde vi vara borta lite längre än vi brukar. Efter en längre torr period här regnade det äntligen när vi åkte iväg. Det regnade hela vägen upp till Sunne, men sedan klarnade det upp lite. När vi stannade i Mora för att sträcka på benen var det riktigt fint väder - en stund :) Vi parkerade nere vid vattnet och det första jag lade märke till var dessa träd, Bollpil eller Knäckepil har jag fått veta att det är:) Tydligen ett väldigt populärt träd för här ifrån upp till Ö-vik  fanns det bollpilar ÖVERALLT :)
 Det var lite mer människor i farten på andra gator men jag gillade  atmosfären här :)
 Här är den vackra kyrkan och på den här bilden ser ni lite mer människor :) Efter fikat började det regna här också men efter en liten titt i en loppislokal hade regnskuren gått över och vi kunde ta oss till bilen igen :)
 Färden gick vidare upp mot Orsatrakten och vi kom till en liten by/samhälle som låg väldigt brant och utsikten var bedövande vacker men vi kunde inte stanna mitt på vägen så vi fick tipset av en kvinna vi frågade att åka hit upp där Skattunge Kyrka låg. Byn hette alltså Skattungbyn och är en tätort i Orsa kommun som ligger i Siljanringens sluttning (Uppg. från Wikipedia) Ja, nog var det en sluttning alltid :)
Svårt att se men det är riktigt brant och står man här uppe vid kyrkan har man en vidsträckt utsikt över Orsa Finnmark. Man blev riktigt tagen och man inser ännu mer vilket fantastiskt vackert och varierat land vi lever i :)
 Vi hade bokat rum på hotell i Bollnäs första natten och det var mycket vacker beläget vi sjön Varpen. Här står jag på hotellets altan och fotar.
En kvällspromenad vid strandkanten blev det innan vi lade oss för kvällen för att fortsätta uppåt på fredagsmorgonen. Men det skriver jag om i morgon.

3 kommentarer:

 1. Kul med föreläsning. Vad är ämnet? Du verkar kunnig i mycket.
  Vacker resa. Finnmarkerna må ha varit fattiga, men vilka vyer.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 2. Föreläsning är väl att ta i :) vi visade bilder och berättade om vår trädgård och hur vi anlagt rabatterna etc.

  SvaraRadera
 3. Hejsan

  Ser att du också varit ute på turer. Så fin resa och fina bilder på miljöerna. Min semester är snart slut, men har någon vecka till i september att ta ut.

  SvaraRadera