lördag 28 april 2012

Resereportage!

 Tänkte skriva lite mer idag om vår miniresa till Skottland och Edinburgh. Vi lämnade ett soligt Sverige och landade ca 1,5 timma senare på flygplatsen strax utanför Edinburgh där vädret var allt annat önskat, kallt och blåsigt och med regnet från höger till vänster i stället för uppifrån och ner. Efter att vi hämtat ut vår i förväg beställda hyrbil och med mycket skratt då det såg så lustigt ut med ratten på "fel" sida och en del "snurr" kom vi så äntligen iväg in mot staden. Efter en del felkörningar kom vi fram till vårt bed and breakfast - ett gammalt vackert viktorianskt hus. Det såg inte mycket ut för världen på utsidan då det såg otroligt smutsigt och solkigt ut ( det gjorde för övrigt alla hus tyckte jag)
 Insidan var det däremot inget fel på:) Ett underbart mysigt rum med toalett o dusch inne på rummet:) Sängen var dock bara 1.35 bred och lika hård som betong så det var svårt att hitta en bra sovställning, men det gällde ju bara två nätter så det fick gå:))
 Nere i hallen såg det ut så här! Som att gå tillbaka mååååånga år genom tiden men så himla mysigt:)
 Trappan upp till andra våningen där våra rum låg, vackert gjutjärnsräcke med mörkt trä som handledare. Vårt rum vätte mot bakgården medan Pia o Mickes vätte mot gatan.
 På morgonen när jag tittade ut genom ett otroligt skitigt fönster som jag för övrigt inte kunde öppna, såg jag den här underbara synen när jag tittade snett uppåt:))  Tror att det är äppelträd som blommar:)
 Utanför, mellan dessa längor av hus fanns den här parken som var underbar med sina blommande körsbärsträd, Pieris och andra vackra buskar:) Lite före oss med andra ord.
 Närbild på en Pieris.
Flocknävan (Geranium macrorrhizum) blommade i underkant av det järnsmidda staketet som omgärdade parken.
 I brist på trädgård kan man ju göra så här;) Ett helt trappräcke med Clematis- LJUVLIGT!!
Annars såg det mest ut så här -GRÅTT och lite trist. Synd att det inte var lite mer träd planterade i en så      gammal fin stad. Det var tur att parken fanns utanför "vårt" hus så att man fick se lite färg:)
Nu ska vi iväg och vara "experter" på Tjörns Trädgårdar. Göran i egenskap av Rhododendron"expert" och jag som kunnig om dagliljor:) Vi får se hur det går;) Skriver lite mer i morgon om resan.

5 kommentarer:

 1. Tack för resebilderna! Det är så värdefullt att få litet inblickar från olika resmål!
  Lycka till på Tjörns Trädgårdar!

  SvaraRadera
 2. åh åh åh jag har drömt om irland och skottland läänge länge
  tackar för trevlig läsning

  SvaraRadera
 3. Ohh så härligt, hur bokade ni resan. Skötte ni det med flygstolar själva och bokade B&B sjäv? Vad hette det? Fyller ju lite jämt nästa år. Kunde va kul med en liten resa;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi bokade via nätet- Ryanair. Bil bokades också via nätet och hämtades/lämnades på Edinburghs flygplats, även B&B bokades via nätet det finns hur mycket som helst:)

   Radera
 4. Trevlig läsning, alltid kul att läsa om resemål tycker jag.
  Ha en härligt söndagskväll :)

  SvaraRadera