söndag 8 april 2012

Nästan religiös!

I morse när jag gick upp (kl.7) var det -3,7 grader och solen sken:) Naturens egna konstverk, som när berget och skogen speglas i ett spegelblankt vatten är bedövande vackert. Man borde stanna upp lite oftare för att verkligen se det sköna som finns runt omkring oss, vi har ju previlegiet att fritt kunna vandra ut i skog och mark här i Sverige. Man blir lite andlig, nästan religiös när man möts av en sådan här storslagen skönhet när man precis slagit upp korpgluggarna:)
Men även de små konstverken är bedårande, gick ut med kameran efter frukosten och så här vackra frostrosor var det på en av hundtandsliljorna:)
På skärtorsdagen började vi ju att grusa lite på gångarna i förträdgården. Då var det gången till vänster, där min knädyna ligger som vi grusade. På långfredagen blev det inte mycket gjort som sagt eftersom det började att snöa med idag har jag kämpat själv;) Det blev den delen där rullen med markduk ligger. Började med att klippa till markduk som jag sedan, med hjälp av en sax försökte att peta in så långt jag kunde under stenarna. Därefter hämtade jag grus i skottkärran och tömde ut. Eftersom jag inte klarar att lyfta så mycket så fick det bli många rundor med lite grus åtgången:) Passade även min lille älskling en stund i dag så det mesta blev gjort när han låg och sov. Nu känner jag att det nog blev lite för mycket gruskörning i alla fall för nu har jag ont;( Det är frustrerande när jag vill mer än min kropp klarar av. Men nu är det som det är och det är inget att göra åt:))
Så här blev det i alla fall, jag är grymt stolt att jag i alla fall fick gjort detta:))

13 kommentarer:

 1. Visst är det frustrerande när man inte får gjort så mycket som man vill men varför ser man aldrig det man får gjort i stället och är nöjd med det? Jag har börjat lära mig, men har en lång väg kvar...
  Du får det riktigt fint. Jag har inte vågat gå ut och tittat på vad frosten och snön har gjort med mina växter...
  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 2. Åååh vad fint det blir! Jag är så avundsjuk på dina stenkanter, fy vad jag vill ha sådana! Ni är så duktiga, mina nyanläggningar finns bara på papper i i min fantasi än så länge.

  SvaraRadera
 3. Så många nya rabatter ni har gjort!!Blir riktigt avundsjuk:-))
  För det är väll på vänstersida när man kommer in i trädgården!Där det var så mycket gräsmatta:-))
  Fint blir det i alla fall!!

  ha det bra!!M-L

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är helt riktigt:) Att du kommer ihåg det.

   Radera
 4. Det blir lika fint där som i resten av trädgården.
  Ta inte i för mycket, även om viljan säger ja, jobbigt att få ont. "Det ordnar sig" som min mor brukar säga.
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack !! Din mor hade så rätt så rätt Anette :) Visst ordnar det sig:)

   Radera
 5. Att göra grusgångar är ett riktigt "hästjobb" ! Jag är imponerad av vad du uträttade idag och det ser ut att bli jättefint!

  SvaraRadera
 6. Underbar bild på "fjärden ligger blank", började sjunga för mig själv :)
  Och det blir lika fint med gruset i gångarna. En liten bit är också en bit, tycker du kämpar på bra. Kram.

  SvaraRadera
 7. Underbar illustration till "Fjärden ligger blank", började nynna för mig själv.
  Och grusgång är ett tungt arbete. Ta det lugnt, du hinner med. Kram :)

  SvaraRadera
 8. Så superfint det blir! Oj, vad jag blir avundsjuk. Vill också ha fina gångar!

  Vilken otroligt vacker utsikt! Spegelblankt är alltid så vackert!

  SvaraRadera
 9. Det blir kanonfint! Jag håller också på med gångar nu (med visst uppehåll i väntan på sten) och jag tycker det är lite krångligt men det blir bra sen.

  SvaraRadera
 10. Trots att vi hade det så kallt här var det inte mycket frost på vare sig växter aller saker. Men visst är det vackert!

  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera