söndag 15 april 2012

Nordiska Trädgårdar del 2!

Här kommer alltså då andra delen av vårt besök på trädgårdsmässan i Älvsjö:) En hel häck av kamelior fanns på ett ställe (kommer inte ihåg vilket företag som hade den) helt sagolikt vackra var de, var tvunget att känna efter om de var verkliga:) På en trädgårdsmässa förväntas det ju att det ska handla om trädgård eller i varje fall vara relaterat till det, men det var många utställare som var närvarande utan att vara representativa för just trädgård.................som tex. försäljning av korv i olika former och smaker. Fast vackert och trevligt var det och säkert gott också:)
Bonsaisällskapet däremot var ju representativt så det förslår:) Tänk vilket enormt kunnande, tålamod, pillande och konstnärligt skapande de är att "göra" en bonsai! Från liten "startväxt" tar det 4 år innan man ens kan se att det är en bonsai !! I alla fall vad det så jag uppfattade kvinnan jag talade med. Men alltså, vilket engagemang!! Funderar allvarligt på att försöka mig på konstverket, för konstverk är just vad det är:))
Zetas hade en mycket vacker och smakfull monter. Det är så kul att vandra runt på mässan och upptäcka nya saker hela tiden, vi har nämligen ingen riktig struktur när vi går runt, utan det blir lite i sick sack och fram o tillbaka:) Helt plötsligt så ser man något som man inte såg för femton minuter sedan och för att man gick en annan väg. Alltså är vi helt klart inte bra mässbesökare för vi har säkert missat en hel del med vårt sätt att gå runt:)
En sak som jag är väldigt glad för är att jag helt plötsligt vek av från vår "väg" och stannade till vid en plats och där upptäckte Mia Millberg ( ChiliMia) ;)) En tjej som det var så roligt att få träffa irl:)) En sådan härligt go tjej:))
Efter att jag/vi närvarat vid en bloggträff som Ann Larås (http://tradgardsturisten.blogspot.se/) och Eva Robild (http://medfingrarnaijorden.blogspot.se/) anordnat och som verkligen var trevlig att få ta del av var det dags för hemfärd:) Här är vi nästan hemma, "bara" ca mil kvar:) Vi var trötta men det var det värt. Om två -tre år åker vi kanske igen till mässan men nu är det dags att smälta alla intryck och invänta den vår som vi ju alla väntar på nu:))

6 kommentarer:

 1. Hej, min nyfunna blogg-vän! Tänk att du kände igen mig sådar mitt i mäss-vimlet! Jag är imponerad! :) Så otroligt glad jag blev att träffa dig med! Bild på dig kommer i min blogg med... :) KRAM!!! Mia

  SvaraRadera
 2. Jag missade bloggträffen eftersom jag var på mässan igår lördag! Synd!
  Jag var också framme och kände på kamelian..trodde inte först att den var äkta :)
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Nää du måste ju komma nästa år så vi får träffas:) Ja mässan innehåller tyvärr också mycket som kanske inte tillhör en trädgårdsmässa, men den innehåller också många möten av trädgårdsvänner.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 4. Vad du varit duktig att rapportera från mässan, trots att jag förstår att er egen monter också har krävt mycket av dig! Tackar för det!

  Kamelian var verkligen fin! Undrar hur härdig den där sorten kan vara?
  Har själv en "härdig" kamelia, planterad vid den skyddade vrån intill yttertrappan på huset.
  Den har nu i varje fall överlevt två vintrar hos oss, med hjälp av en nätbur och litet skyddande juteväv. Såg just igår, att en knopp börjat visa sin rosa färg!

  Det skulle vara så roligt att någon gång få besöka mässan, men det lär dröja tills även maken blir pensionär. :-)

  /Märit

  SvaraRadera
  Svar
  1. Märit du har nog missförstått mig:) Inte hade vi någon egen monter inte. Vi var bara där i egenskap av besökare:)) Kram/Monne

   Radera
 5. Monne, jag var bara litet virrig! Fick för mig, att jag kommenterade hos Mias Trädgård! Upptäckte så småningom att jag inte hade gjort det där, men då orkade jag inte söka mig fram till vem jag skrivit hos! ;-D
  Bra att du visade mig!

  Kram! Märit

  SvaraRadera