onsdag 18 april 2012

Dagen som försvann:))

Som ni kanske märkte så blev det inget inlägg på bloggen i går. Dagen bara försvann:)) På morgonen var dottern och hämtade mig och så åkte vi till Orust och hem till henne. Jag passade min lille Prins Bus under tiden hon gjorde en tenta. Efter att Nicholas och jag lekt en timma på deras altan var det dags för honom att sova middag och får han sin napp, snutte och snuttekudde ( en liten babykudde) så somnar han på stört i vagnen ;) Där sov han i två och en halv timma:) När han vaknat körde Emma mig till Stenungsund där jag beställt klippning till 15.30 och sedan hämtade Göran upp mig när han kom från jobbet:) Hem och slängde i oss lite mat, packade ner kamerorna för det var dags för den 4:e fotokurskvällen:) Vi fikade först denna gången och sedan gick vi ut och fotade en forsythiabuske som stod vid parkeringen. Den busken har nog aldrig varit så uppmärksammad tidigare:)) Här var det i alla fall skärpedjupet som vi skulle träna lite på, den här bilden blev rätt bra:)
Sedan tog vi bilarna och åkte till en plats nere vid havet "Svenskholmen" tror jag det hette.
Där fick vi fota vågor. Att med slutartiden lära oss att "frysa" objekt i rörelse men att ha skärpa på en punkt ändå i det här fallet hade jag skärpa på stenen men fick "liv" i bilden genom att ställa in tiden:)
Det vi alla väntade på var solnedgången:) Det var spännande att man kunde få så olika resultat beroende på hur man ställde in kameran. Vi hade tagit på oss varma kläder eftersom vi visste att vi skulle vara ute men jag hade glömt mina handskar:( Du milde vad jag frös om händerna. Men det var värt det för OJ, vad mycket man lärde sig:) Hoppas bara att jag kan komma ihåg allt nu också:) Idag ska jag plantera om lite fler fuchsior för du milde vad de växer:)

6 kommentarer:

 1. Så kul att gå en fotokurs och lära sig kamerans finesser och fina bilder blir det ju också.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 2. Visst är det kul med fotografering. Man lär sig hela tiden nya finesser.
  Kallt?, prova ta bilder stjärnklara nätter...
  Vilken mysig dag med barnbarnet du beskriver!
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Låter som en härlig dag.

  Vad du är duktig på att fotografera.
  Kanonfina bilder.
  Mysigt med barnbarn förstår jag, jag längtar också.
  Men får nog vänta ett tag tror jag.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Låter jätteroligt med fotokurs och speciellt att få vara utomhus och testa olika "tekniker".
  Fotot på stenen och "vågorna" tycker jag är spännande. Jag får nog ta och prova det här med olika slutartid, om jag kan klura ut det på min kamera.
  Ha det gott. /Ingela

  SvaraRadera
 5. Så spännande med fotokurs! Vattenbilden blev ju jättebra - ja de andra också förstås...
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 6. Vad kul det låter med fotokursen. Hade du statitiv när du tog vattenbilden? Jag har också fotograferat forsythia. För första gången har jag sett frostskadade
  sådana. Blommorna ser ut som trasor. Ha det bra.

  SvaraRadera