torsdag 5 april 2012

Blir nog bra det här:)

Idag på förmiddagen passade jag på att åka till Stenungsund när Göran låg och sov efter att ha jobbat natt. Uträttade lite ärenden och hade också stämt träff med Linda (Linda-Lunda) Vi var och fikade och hade det trevligt en stund:)) På eftermiddagen, efter att ha grävt upp och delat några dagliljor började vi att grusa upp gångarna eftersom vi fick hem gruset häromdagen:)) Först rullar vi ut markduken och lyfter på stenarna för att få in den under ordentligt, senan fyller vi på grus. Här sluttar marken lite mot vänsterkanten i bild, men det kan man ju justera lite genom att lägga ett tjockare lager grus i den änden:))
Så här blev det:) Här avbröt vi i dag för att fortsätta i morgon (om vädret tillåter) Blir nog bra det här när det är färdigt:) Nu ska vi koppla av se på film, dricka lite vin och bara njuta:) Ha en trevlig skärtorsdagskväll :)

16 kommentarer:

 1. Väntar på fortsatta bilder. Ni är så flitiga//Britt

  SvaraRadera
 2. Flitiga som myror är ni båda. Hoppas ni får en skön kväll - välförtjänt.
  Fina bilder på er i tidningen idag.
  Glad Påsk
  Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fina bilder på dig och din trädgård också:)) Ha en fin helg du/ni också!

   Radera
 3. Åå så fint det blir!!
  Jag önskar dig en underbar och fin påsk!!!!

  SvaraRadera
 4. Ja verkligen flitiga. Min man har just börjat sitt sommarlovsjobb som oxå är nattarbete, och han är utslagen hela dagen. Ingen hjälp får man ;-)
  Sedan ser ju allt så lätt ut när du visar bilder, men jag vet hur många lass grus som går åt... Jag har just grusat en gång som är bråkdelen så stor som eran ;-)

  SvaraRadera
 5. Vad ni jobbar! Och det blir säkert alldeles jättefint!
  Vilken tidning?

  GLAD PÅSK!

  /Anja

  SvaraRadera
 6. Wow, vilket arbete. Jag har fått in stenkrosset klart i växthuset idag. Kram/fia.

  SvaraRadera
 7. Det blir helt suveränt bra!!! Vad använder ni för grus??? Jag har flera gångar som jag hade behövt lägga grus på, nu är det ett evigt gräsklippande och på några ställen är det lite smalt så gräsklipparen går knappt fram. Bökigt!!! Men tiden ska ju räcka till alla projekt som man har. Det blir nog så småningom här med.
  En Trevlig Påsk önskar jag dig / Elinore

  SvaraRadera
 8. Det blir super bra!
  Vad är det för storlek på grusen?
  Glad Påsk på dig
  Annika

  SvaraRadera
 9. Fraktionen på gruset vi använder är 4-8, ungefär sådant som används på kyrkogårdar bland annat. Väldigt bra tycker vi eftersom det inte "fastnar" så mycket fröogräs:) Färgen är Tagene-röd men det syns dåligt nu eftersom det är så mycket stendamm i det, efter ett regn eller två brukar det röda komma fram:) Använder man tex. 0-18 är det för mycket stenmjöl i vilken gör att fröogräs sätter sig direkt så det har vi nu bytt ut mot detta:)

  SvaraRadera
 10. Ja, visst blir det bra!
  Tjusigt!
  Och så bra med lite större grus, så man slipper fröogräset! Myrorna ska inte heller gilla detta gruset att bygga bo i, så vi har det under våra plattor. (hörm...plattorna har inte riktigt kommit på plats än...)
  Trevlig Påskhelg!

  SvaraRadera
 11. Det blir så fint med grusgångar, pricken över i:et!
  Ha en fin Påskhelg!

  SvaraRadera
 12. Så fint ni gör!!

  Tack för tipset om gruset o fina bilder,tänkte grusa upp på framsidan av huset.Har inte lust att klippa så mycket gräs,finns ju trevligare saker att göra i trädgården:-))

  Glad påsk på er:-))

  SvaraRadera
 13. Ser jättefint ut. Jag har planer på att göra grusgångar i min trädgård också, men det är några år innan jag kommit så långt!
  Hoppas då att ni har bättre väder hos er än vi har här med snöblask. Inget utearbete här inte.
  Glad Påsk!

  SvaraRadera