lördag 7 april 2012

Fint väder och föredrag!

Idag har solen skinit hela dagen, snön som föll igår töade bort lika fort så det var riktigt vackert i morse när jag vaknade:) Göran har jobbat hela dagen;( men det är smällar man får ta:) Bjöd i alla fall barn, svärson och svärsonens syster på middag;) barnbarnet hade då precis somnat i vagnen på altanen så han fick äta senare:) På eftermiddagen var jag och lyssnade på Åke Truedsson som gästade Palmhuset och Tjörns Trädgårdar:) Det var en väldigt trevlig eftermiddag med ca 30 personer som ivrigt sög i sig Åkes rekommendationer, tips och oerhörda kunnande om tomater, fruktträd/buskar och bär i största allmänhet:)) man kunde köpa många av de sorter som Åke pratade om och dricka kaffe och tilltugg om man så ville:)
Här är det Mr Tjörns Trädgårdar himself (Mikael Andersson) som tackar Åke Truedsson med en underbar orkidé. Nu har Göran kommit hem och snart ska vi sätta oss och ta det lugn framför Tv:n, lite att äta och ett glas rött, men bara lite för han ska upp och jobba i morgon bitti ( 06.00 -18.00) igen. GLAD PÅSK ALLA!!

7 kommentarer:

 1. Fina bilder Monika. Själv lagade jag mat till Mikeal och Åke, och missade föredraget. Men nu får jag lite private information. Skall i morgon köpa nypon skal pulver till mina slitna händer säger Åke. Så det skall jag göra i morgon.
  Ha en skön kväll.
  Stackars Mikael och Göran som skall jobba.

  SvaraRadera
 2. Hejsan Monica!
  Jag var inte helt säker på att jag kände igen dig idag, men nu ser jag ju att det var du! Jag (Josefina) och min bror Peter var också på föreläsningen idag. Vi är två av de fem barnen Larsson som är uppvuxna i sommarstugan mittemot fotbollsplanen i Sundsby Kile (fd Fjälebro), och som umgicks med era barn på somrarna. Det är så spännande att följa din blogg och se vad som händer i er trädgård! Jag minns inte så mycket hur er trädgård såg ut då vi var små, för era djur var nog mer intressanta på den tiden. Vi är ofta ute på Tjörn och hälsar på min far, men har av någon anledning lyckats missa era trädgårdsvisningar. Men, i år får det bli ändring på det, och då ska jag komma fram och säga hej!

  SvaraRadera
 3. Är du en av barnen som våra barn kallade för "Alingsåsarna" ? ;) Oavsett skulle det ju vara jätteroligt om ni kommer någon dag och hälsar på:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Japp, jag är en av Alingsåsarna (jämngammal med Emma)! Jag bor dock numera i Timmervik, men vi är ganska ofta ute på Tjörn hos min far som bor här året runt. Nästa gång vi är ute å promenerar och ser er ute i trädgården så kommer jag förbi och säger hej! /Josefina

  SvaraRadera
 5. Oh det har hänt mycket kul hos dig, spännande med truedsson. Snö ja tom vi härnere fick det i morse,,och isiga nordan vind kom med,,men imorgon hoppas jag på bättre väder . ha en go avslutning på påsken kram Monica

  SvaraRadera
 6. Tur att det finns andra trevligheter när det är så uschligt påskväder! Har aldrig varit på föreläsning med Åke men hört många som varit det och det brukar vara intressant och värdefullt.
  Tomater.... just det, det var ju de fröna jag skulle så! :) Får göra det när jag kommer hem i morgon. Ha en fortsatt skön helg :)

  SvaraRadera