torsdag 19 april 2012

Gångarna växer!

Nu blommar även den vanliga backsippan (Pulsatilla vulgaris) de är himla läckra tycker jag, den vita som finns på ett annat ställe har inte riktigt kommit lika långt. Vi fortsatte med vårt grusningsprojekt igår. Idag har jag kört några lass med grus men väntar på att Göran ska komma hem från jobbet så att vi kan hjälpas åt:)Här under linden var det ett riktigt "fulställe" förut, det växte vintergröna och kirskål som kvävt bl.a en hosta och lite annat som växte där. Vintergrönan var för övrigt på väg att invadera rabatten till höger så nu var det hög tid att göra någonting:)) Vi rensade bort så mycket som möjligt och sedan lade vi markduk även där. Om ni klickar upp bilden så kanske ni ser att marken lutar till vänster om linden ner mot stocken som ligger där.
Vi lade markduken en bit över stocken, fyllde på med grus och lade dit några stenar uppepå (ska dit några till)så att vi kunde lägga mer grus där och på så sätt jämna ut nivån:) Här ska vi nämligen ha en liten fikahörna:) Den platta stenen mitt i är ett trappsteg, det är en liten nivåskillnad där som vi löste genom att lägga den stenen där på var sida om den stenen ska jag nog ha några krukor eller något som markerar att det är trappsteget som ska användas.
Sakta men säkert växer gångarna och snart möts de och den längsta gången i mitten blir även den grusad;) Det är den gången som blir "huvudgatan" upp till berget där trappan/stigen ska gå upp till dammen;) Linden står till vänster in på den gången som ni ser påskliljan (klicka upp bilden)Så här såg det ut för ett tag sedan, sedan dess har ju jag fyllt på lite grus men Göran gjorde det mesta..................
Rabatten i mitten har även fått ett lagen av barkmull över torven så det ser lite trevligare ut:)

8 kommentarer:

 1. Så snyggt det blir med grusade gångar.Det ser så prydligt ut.Och så slipper ni massor med ogräs när ni lägger markduk.MVH

  SvaraRadera
 2. Vilket jätteprojekt ni håller på med! Det kommer säkert att bli riktigt fint.Jag gillar grus, det knastrar så fint och är dessutom ganska lättskött.

  SvaraRadera
 3. Oj, vilket jätteprojekt! Det ser ut att bli jättefint, men jag antar att ni är ganska möra i rygg och axlar nu? Lycka till med fortsättningen!

  SvaraRadera
 4. Oj vad ni jobbar!!! Men supersnyggt blir det!!
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 5. Visst är det härligt när 'fulställen' blir finställen;)))! Och ni ungdomar, vad ni orkar hålla på! Jag blir riktigt avundsjuk.

  (Snödroppslöken köpte jag i Botaniskan i onsdags)

  /Anja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska till Botan på söndag, så då vet jag vart jag ska gå direkt vi kommer dit:)) Tack Anja!

   Radera
 6. Det blir superläckert! Ni har en fantastisk trädgård!
  Kram Ester

  SvaraRadera
 7. Oj,oj,oj.... mycket jobb men det blir kanonfint!!!! Vet du, hade inte slänten varit så backig, hade jag nog lagt markduk och grus över mossan :) Jag har klurat på att gräva ut för lite gångar men då lägger jag nog barkmull som fyllning.
  Duktiga ni som jobbar ute trots kyliga vädret, fast man blir ju varm när man jobbar.

  Kul med fotokurs, och man lär sig bäst på att praktisera, solnedgången är jättefin :)

  Idag hoppas jag är sista sjukdagen för mig, känner mig lite bättre men inte riktig ok så jag tar det lungt här hemma, skall pilla med lite inomhusjobb, så hoppas jag på uteliv i helgen.

  ha en bra fredag, kram ♥

  SvaraRadera