måndag 9 april 2012

Längtan efter vårvädret!

Idag har det regnat precis hela dagen:( Fast det är i och för sig bra eftersom det är väldigt torrt i markerna. Men längtan efter fint vårväder infinner ju sig omedelbart och nu ser jag verkligen fram emot Trädgårdsmässan i Älvsjö på torsdag-fredag:)) Detta fotot är från 2009 när vi var där senast.
Det är så otroligt mycket lättare att sticka iväg ett par dagar nu när sonen bor så nära och lätt kan se efter katterna och huset:)
Snart kommer vårvärmen och då kommer även dessa skönheterna att skänka oss glädje under en period:) Dillpionen (P. tenuifolia) är den som är först ut tillsammans med............
...........svavelpionen (P. mlokosewitshii) tror till och med att den är lite före dillpionen:)
Sedan avlöser de varandra - alla luktpioner en helt ljuvlig doft sprider sig i trädgården och man kan plocka in stora buketter:) Detta är P.lact. 'Peacher'
Den här lilla godingen är jag speciellt förtjust i bergspion (P. officinalis ssp. microcarpa) Dels för att jag fått den och alltid kommer att tänka på Anette (Dagens bästa bild) men framför allt att den är så otroligt söt:) Inte mer än 35-40 cm hög och dessa ljuvliga fyllda blommor. Snart är vi alltså här igen med doftande pioner prunkande omkring oss:)

7 kommentarer:

 1. Monne! Nu blev jag förälsad i den lilla pionen! Vilken 'höjdare'! Den får jag spana efter.

  /Anja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade två, en delade jag i höstas men de är redan borttingade och levererade. Nästa gång jag delar ska jag tänka på dig Anja:)

   Radera
 2. Dessa Pioner, som allt annat fint Ni har så blir man såå sugen. Ja sen bor Ni också så fantastiskt vackert.. Hoppas att sommaren ger oss tillfälle till en tur till Tjörn.Vill så gärna kika in till dej då igen??
  Du får vara försiktig med ditt jobbande!! Det är bättre att ta lite i taget o slippa ONT-
  Vårkramar från ett kallt Skåne..
  Ninne

  SvaraRadera
 3. Lyckost er som får regn. Hade behövts här på snön så den försvinner snart. Vad avundsjuk jag blir på alla som ska till Trädgårdsmässan. Kan tänka mig att det är både underbart och kanske farligt i köp-fingrarna att åka dit.Vi har tittar på tranor och dansat. så idag är benen stela så stela.

  SvaraRadera
 4. Härliga pioner du visar. Favoriter här. Idag när det var lite sol gick jag runt och spanade efter livstecken och på ett ställe (av dryga 30) tittade några röda knoppar upp ur tjälen! Hoppfullt!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 5. Vilka pionrariteter du har! Tycker nog svavelpionen är vackrast, mycket för att den har så otroligt vackert bladutspring på våren.

  Ha det gott
  Kristina

  SvaraRadera
 6. Fina pioner ni har där!
  Jag planterade några pioner förra sommaren också, hoppas de orkar sig upp och kanske skänka mig en blomma i år.. :)

  Ha en trevlig tisdag!
  Sandra

  SvaraRadera