lördag 14 april 2012

Nordiska Trädgårdar!

I torsdags morse, redan vid halv 5 åkte vi hemifrån för att åka till Älvsjö och mässan "Nordiska Trädgårdar" :) Det regnade naturligtvis även på torsdagen och det regnade mer eller mindre hela vägen till Jönköping. Vi åker alltid den vägen eftersom det är bra vägar, även om det kan tyckas lite avigt att först åka "neråt":) Vid Brahehus stannade vi för första gången för att sträcka på benen och ta en fika, och här var det nästan regnuppehåll:) Sedan fortsatte vi och då var det min tur att köra en stund:) Efter ytterligare några fikastopp var vi framme i Älvsjö och hotellet vid halv elva-tiden och efter incheckning på hotellet och lite pyssel gick vi in på mässan (vi bodde på Rica Hotell som ligger alldeles bredvid mässhallen). Bra att kunna lämna jackor och kameraväskor på hotellrummet så att man får så lite som möjligt att släpa på:)

Väl inne var det bara att börja vandra runt för att ta del av så mycket som möjligt:)
En dukning för "storkäftade"? :)) Kul och färgglatt:)
De här smidesportarna föll jag för!!! Vilka fantastiska skapelser, det var examensarbete från någon skola och det har nog inte tagit få timmar att göra något sådant här.
Den här var den jag gillade mest, det var tydligen en kopia av en orginalport som fanns någonstans på östermalm trodde killen som jag pratade med:) Ca 30-40 000 trodde han att den skulle kosta att köpa!!!! Tror att jag väntar lite med en beställning:))
Där fanns också Koisällskap som hade med och visade sina vackra "kelgrisar" jo, man kan faktiskt klappa och kela med dem:) fast just de här fick man inte röra. På ett annat ställe fick jag dock möjlighet att klappa om en rejält stor Koi och det var riktigt mysigt:))
Eftersom vi varit uppe sedan 03.00 på morgonen var vi rätt möra vid 4 tiden så då gick vi upp till hotellrummet för att vila en stund innan middagen. Efter att ha somnat och sovit som en stock ett par timmar gick vi en promenad i omgivningen och i backen upp till tunnelbanan fanns ett vackert gammalt hus ( säteri eller något) och i parken fanns dessa underbara scillamattor:) I morgon ska jag visa lite fler bilder men det här får räcka för idag:)

8 kommentarer:

 1. Men oj, var ni där. Vad roligt. Hörde lite på radion med Lotta Bromé.
  Visst är det ett bra hotell, skönt att man kan gå dit "under tiden", och vila sig lite.
  De där portarna var verkligen urtjusiga. Kan se dem framför mig i er trädgård.
  Tjingeling

  SvaraRadera
 2. Beundrar din scillabild och inser att jag är en usel fotograf!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 3. Alltid kul att se lite bilder från den stoora mässan. Kanske nästa år..
  /Anette

  SvaraRadera
 4. Så härligt med lite bilder från mässan.HMMM..den porten är nog bara fin och titta på, för börden tillåter då inget inköp av den:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 5. Tack för trevliga bilder från mässan jag har jobbar helg så jag kunde inte åka men jag hann med att köpa 2 nya höns så jag är så glad//Britt

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Attans att jag inte hann prata med dig.
  Vi trodde väl aldrig att det skulle komma så många!
  Jag får väl ge dig en kram nästa gång istället.
  Tänkte stanna idag och ta en bild jag med men jag bara gasade på. Vad bra att du gjorde det för jag gillar Brahehus jätte mycket
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 7. Åh vad jag hade velat ha den fina porten med trädet!

  SvaraRadera