söndag 22 april 2012

En mulen dag på Botan!

 Idag åkte vi till Göteborg och Botan. Göran skulle på styrelsemöte med Rhododendronsällskapet så jag följde med för att njuta av vårblomster och fota lite:) Mulet och trist var det men det var i alla fall uppehåll. Det här var det första som mötte oss innanför grindarna - paradplanteringen eller vad man ska kalla den precis nedanför jättegunneran som ni ser som lite brunt krafs ovanför. I år föreställer rabatten en vattenkanna:) Alldeles fullt av penséer i olika färger:)
 Dessa underbara mattor av olika vårblommor på väg upp till lökträdgården är helt ljuvliga. Det är scilla, vårstjärnor, nunneörter och ja allt.......... Man blir helt betagen:)
 Väl uppe i lökträdgården blir man ännu mer betagen och man blir varm i hela kroppen bara man ser sig omkring och jag tänker på hur otroligt tacksam jag ska vara att jag har syn, hörsel och luktsinne så att jag kan se allt detta underbara - höra fåglarna kvittra och känna dofter av olika lökväxter och av jord:) Den här lilla sötnosen är en Tulipa humilis 'Magenta Queen' heter den.
Längre upp i Rhododendrondalen såg jag den här läckra Corylopsis spicata (Japansk Skenhassel) som med sina skira hängen var helt underbar. Innan styrelsemötet (som blivit mycket försenat på grund av tågförseningar) åt vi alla lunch på restaurangen, vi åt en underbar fisksoppa:) När vi kom hem hade vi tänkt att vi skulle fortsätta med grusgångarna men nu ösregnar det:(  Hoppas på bättre väder i morgon.

3 kommentarer:

 1. Ohh, jag bara måste dit igen. Var till Botaniska förra sommaren på en resa. Mena ack vad tiden blev knapp till att gå runt och njuta. Blev bara att försöka få en liten minnesbild. Vill åka dit och inte ha någon tid att passa. Att kunna gå runt, stanna ,lyssna som du säger. Sätta sig på en bänk och bara njuta. Hoppas på det i sommar.Kram/Fia.

  SvaraRadera
 2. ÅÅ dit ska jag minst en gång till!!Vilken helt underbar matta av vårblommor.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 3. Har aldrig varit där, men längtar väldigt efter det. Dina bilder gör inte min längtan mindre precis!
  Önskar att jag hade fått promenera där - gärna med dig!

  Kram! Märit

  SvaraRadera