söndag 1 april 2012

April april:))

Första april startade med ett litet bakslag, det var ett par minusgrader i natt men inget som fördärvade något. Graderna steg dock rätt fort, om än inte till någon behaglig nivå. Vinden var isande kall och det var inte speciellt trädgårdsvänligt:) Men lite blev det gjort i dag också, som att plantera 3 st klematis runt gamla päronträdets stam. De andra krukorna som ni ser på bilden planterades också, det var 2 magnolior, en varigerad björk, några rhododendron, pioner och några perenner:) Hoppas att vi kan fortsätta med att lägga matta och grus på gångarna i veckan men det beror lite på vädret


Den här bilden tycker jag är rätt kul - 4 st olika växter/varianter har frösått sig i en rad:) En ungersk blåsippa, en röd blåsippa, Corydalis och sist en scilla:) Kan vara bra att ha lite reservplantor:)

8 kommentarer:

 1. Trevligt när växterna fixar sådden själva! Och klematis klättrande i gamla fruktträd är så fint! Vi har en hög risig en som dött och står där som ett risigt spöke - något för en kraftigväxande klematis att sätta klorna i?
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 2. Vi har haft alla sorters väder idag utom just värme :-) Snö, hagel, regn tillsammans med en stark vind. Det blev bara korta stunder ute här idag.

  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 3. You have a very nice blog and I love the photos.

  SvaraRadera
 4. å så fina dina på raden växter är.
  Ha en underbar måndag!!

  SvaraRadera
 5. Vilka små sötnosar. Lycka hos er som slapp snön. Här vräkte det ner. Och min vinranka måste börja om i växthuset. De skira vackra grenar som kommit , gick åt i kylan igår natt. Hoppas verkligen inte att den dog.Kram/Fia.

  SvaraRadera
 6. Här drog det fram ett riktigt snö oväder men jag har inte börjat med något förrens idag och då satte jag ut penseerna. Fint när växterna kan sprida sig lite//Britt

  SvaraRadera
 7. Fina vårbilder,fröplantorna på rad är så söta.Även om vinden blåder iskall skiner solen och vi slapp snö här.Alltid nåt positivt.

  SvaraRadera