fredag 20 april 2012

Äntligen fredag;)

Idag har det regnat mer eller mindre hela dagen och efter lite ärenden i Stenungsund och helghandling på ICA så känns det inte så där jättelockande att vara ute. Men det är i alla fall äntligen fredag:) Har i alla fall fått ut en del av mina pelargoner från stallet och nu står de i backar på inglasade balkongen och väntar på varmare tider precis som jag;)) Den här färgglada vackra Unikpelargonen heter 'Angeleyes Orange' och den ljust rosa nästan vita framför heter 'Prinsessan Isabell' om nu namnet stämmer det är en zonalpelargon men annars har jag mest vildpelargoner, unik och doftpelargoner.




Här är P. tomentosum vilket betyder luden på latin och det stämmer verkligen, några mjukare och ludnare blad får man nog leta efter. Jag älskar denna pelargon som jag kan gå och klappa på, att den sedan doftar underbart av mint gör ju inte saken sämre:)

6 kommentarer:

  1. Mmm vad mycket fina! Mina pellisar dog ju alla i vintras, men några nya har jag på g iaf.
    Ja inte är det kul med regnet, jag hade sådan tur så jag åkte på shoppingtur för jobbets räkning hela dagen, lite roligare att shoppa i regn än att släpa sten i regn iaf :-)
    Ha en riktigt go helg!

    SvaraRadera
  2. Ja,pepparmyntspelargonen är verkligen gosig på alla sätt! Jag köpte en i England för fem år sen och har spridit ut den som sticklingar till vänner och släktingar. Min egen försvann i vintras, men jag ska få hem en avkomma av den när jag åker till England i maj. Fånigt kanske, men ändå kul att se hur exakt samma planta kan överleva genom att åka tur och retur över Nordsjön gång på gång. Har du förresten en doftpelargon som heter Concolour Lace?

    SvaraRadera
  3. Jag menar alltså om du inte har den så kan jag ta med en sån till dig imorgon!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har faktiskt en som heter så, om det är rätt vet jag inte men.........

      Radera
  4. Mmm, tjusiga, den ängeln var ny för mig! Älskar Tommentosum, men min dog i vintras när uterummet frös och den tog slut på mässan, så jag ska fortsätta leta efter den, för den är verkligen klappvänlig! Kram! Mia

    SvaraRadera
  5. Gode billeder.
    Pelargonier er smukke.
    Tak for kigget.
    Ha` en god aften.

    SvaraRadera