söndag 4 september 2011

Nu blir det svampomelett!

Nu börjar det rödbladiga silveraxet (Actaea simplex 'Brunette') att blomma:) Det doftar så underbart ljuvligt så även om jag inte vill bli påmind om att det nu är höst så gör doften att jag kan acceptera det bättre:) Det ser ut som blåsvarta små pärlor som så sakta spricker ut i vita små fluffar. De börjar att blomma i toppen och sedan sprider sig blommorna neråt tills hela kolven är vit:) Denna planta har jag i Oxelrabatten på framsidan huset och den är ca 1,5 meter hög.



Bladverket är nästan svart även om detta inte syns så bra på denna bild. På baksidan huset har jag en annan planta som inte är lika mörk men som är ännu högre men den kan jag berätta om en annan gång. Idag har det varit underbart väder, vi grejade lite på förmiddagen vid jordkällaren men vid middagstid gick vi upp till sonen och hjälpte honom att måla huset. Nu är det inte så himla mycket kvar. Andra strykningen ska han ta nästa år eftersom han inte hinner med i år. På eftermiddagen gick vi en runda i svampskogen så nu står älsklingen och rensar svamp medan jag har duschat och nu sitter vid datorn en stund:) Snart är det hans tur att duscha och jag gör en omelett, det är bra att dela på sysslorna:)

2 kommentarer:

  1. Hejsan Monne.
    Vilken tur att det finns senblommare så att en kan få fortsätta ett tag till att njuta av trädgården!
    Hos oss är det rullgardinen ner ute och regnet strilar så som det har gjort i veckor nu...(((!/Anja

    SvaraRadera
  2. Här hinner aldrig Actaea simplex 'Brunette' att blomma, man väntar med spänning varje år att kanske,kanske i år men icke det. Men kanske i år:)
    Ha det gott!!

    SvaraRadera